More

  GI.biz Live • Lego investeert in game development

  Als Lego in 2032 100 jaar bestaat willen ze meer zijn dan alleen ‘bouwblokjes’. Lego Ventures is een van de initiatieven waarmee ze verder kijken dan fysiek spel.

  Rob Lowe, Managing Director Digital Play bij Lego Ventures, vertelt tijdens Gamesindustry.biz Live dat ze zoeken naar projecten waarmee kinderen en jongeren zich creatief kunnen uiten, en die hen helpen met leren. Lowe is niet onder de indruk van het huidige aanbod aan educatieve games. Volgens de vader van drie jonge dochters bestaan die over het algemeen uit de gewone lesstof met slechts een dun gamification laagje. Dat kan beter, en dat is een van de dingen waar Lego Ventures aan werkt.

  Naast educatie is Digital Play een andere Lego Ventures pijler. Lowe verdeelt deze categorie onder in drie verschillende ‘genres’: games en platforms die ‘de bouwers van morgen inspireren en ontwikkelen’, projecten waar spelers door betrokken te raken dingen beter begrijpen, en games waarin spelers leren door samenspel. Dit zijn het soort projecten waar Lego Ventures graag in investeert.


  Screenshot Gamesindustry.biz live presentatie van Lowe

  Als het maar binnen het Lego DNA past

  Net als de gemiddelde investeerder kijken ze als eerste naar het team en de studio. Of het een grotere developer of een kleine indie studio is maakt niet uit. Voor wat betreft het soort projecten is er ook veel mogelijk. Het kan bijvoorbeeld gaan om een schaalbaar platform, of een serie van losse games die op een of andere manier met elkaar verbonden zijn. Maar het is het achterliggende doel waar ze bij Lego Ventures de meeste interesse in hebben. Dat moet altijd aansluiten bij het DNA en waarden van moederbedrijf Lego.

  Groeikapitaal

  Aankloppen voor startkapitaal kan je vergeten, want Lego Ventures investeert alleen in bedrijven die al iets hebben uitgebracht (eventueel als Beta) en verder willen groeien. Bij voorkeur gaan ze voor Series B, maar binnen games kijken ze ook wel naar Series A, omdat het een industrie is waar alles heel snel gaat. En ook al investeren ze pas later, ze vinden het wel fijn om in een vroeg stadium een relatie op te bouwen.

  Alle investeringen zijn strategisch en voor langere termijn. Naast geld biedt Lego Ventures een rijkdom aan kennis, onderzoek, marketingkracht, en inzicht in de doelgroep van jongere spelers. Om die reden willen ze ook actief betrokken zijn bij de bedrijven waar ze in investeren. Ze vragen minimaal 5 procent van de equity van een bedrijf, en willen zeggenschap bij de belangrijke strategische besluiten.

  Beeld bovenaan de pagina: Brick Fanatics

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img