More

  Sokpop maakt nog ‘maar’ één Patreon game per maand

  Drie jaar geleden vond game collectief Sokpop in Patreon het ideale platform om hun games te financieren: voor $3 per maand kregen hun patrons elke maand twee kleine games. Dat geld gebruikten ze om hun grotere game projecten te financieren.

  Gekkenwerk dacht menigeen, maar het idee paste prima bij de Sokpop leden die toch al continue klein games ontwikkelden. Tegelijkertijd was het was een prima manier om te testen welke games het goed deden, en die vervolgens verder uit te werken. Mensen die de games wel wilden spelen, maar geen interesse hadden in een abonnement, konden voor $3 het stuk de games los kopen via itchi.io en Steam.

  De limiet is bereikt

  In de terugblik GDC talk van Sokpoppers Tijmen Tio en Aran Koning bleek dat ze het werk dat in de games ging zitten toch wat hadden onderschat, maar ze hielden vol. En weer twee jaar van twee games per maand verder geven ze nog steeds niet op, maar ze gaan het wel wat rustiger aan doen en maken nog maar één Patreon game per maand. “We voelen dat we de limiet bereiken van wat we binnen het huidige format kunnen bereiken. De scope van onze ideeën wordt groter, en daarmee nemen de Patreon games steeds meer tijd in beslag, waardoor er weinig ruimte overblijft om andere projecten te verkennen,” aldus Sokpop.

  Waar voor je geld

  Ondanks de halvering van het aantal games blijven Patrons $3 per maand betalen. Daarmee zijn ze nog steeds goedkoop uit, want Sokpop verhoogt de losse verkoopprijs van de games van $3 naar $6 per stuk. Maar dan krijg je wel meer game voor je geld. Nu Sokpop meer tijd per game heeft betekent dat volgens het collectief meer polish en content en hogere kwaliteit. De nieuwe prijs geeft daarmee beter de waarde van de games aan.

  De supporters lijken zich prima te kunnen vinden in het besluit van Sokpop, want ze hebben nog steeds ruim 1.700 patrons die elke maand minimaal $3 betalen.

  Toverblade

  De nieuwste Sokpop Patreon game is Toverblade van Tom van den Boogaart. Toverblade is een magische strategie-games met deckbuilding en RPG elementen.

  Beeld: Toverblade

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img