More

  VAF Gamefonds krijgt een miljoen extra

  De Vlaamse regering steekt extra geld in de lokale audiovisuele en game-industrie om het corona-leed te verzachten. Van de 20 miljoen die het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) ontvangt gaat er 1 miljoen naar games.

  Het Vlaamse ministerie van Cultuur en het Vlaamse ministerie van Media hoesten elk 10 miljoen euro op. Het Cultuurgeld gaat volledig naar het VAF Filmfonds. Van het Mediageld gaat 9 miljoen naar het VAF Mediafonds en 1 miljoen naar het VAF Gamefonds.

  Van het extra geld dat het VAF Gamefonds ontvangt wordt 900.000 uitgegeven aan het maken van games, de resterende ton gaat naar talentontwikkeling. Minister van Media Dalle in zijn reactie op het nieuws:  “Onze Vlaamse mediasector is van absolute wereldklasse. Met deze stimulans zorgen we ervoor dat we die positie niet kwijtraken. Ook voor de nog jonge game-sector in Vlaanderen betekent dit een stevige impuls. Ook zij tonen enorme veerkracht tijdens de crisis. Met deze beslissing willen we het werk van gepassioneerde developers ondersteunen zodat de sector verder kan groeien.”

  Er wordt dit jaar al begonnen met uitgegeven, maar het grootste deel wordt volgend jaar aangewend. Eind vorig jaar stak de Vlaamse overheid ook al €100.000 extra in de game-industrie.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img