More

  Indigo draait dit jaar om games uit de Benelux

  Dit jaar heeft Dutch Game Garden 25 juni geprikt voor hun jaarlijkse Indigo event. Om alle opties open te houden gaan ze voor een hybride event: online als het moet, op locatie waar het kan.

  Er wordt sowieso een fysieke locatie gehuurd ergens in Utrecht. Als de lockdown-regels het toelaten mogen mensen misschien langskomen om de games te spelen. Als fysieke evenementen eind juni nog niet zijn toegestaan, dan worden in ieder geval alle talks van daaruit gestreamd. De nadruk van Indigo ligt dit jaar op lokaal product. “Dat is een tijdelijke maatregel om in deze lockdown-periode zonder reismogelijkheden Nederlandse ontwikkelaars een streepje voor te geven.” zegt DGG communicatie manager Tom Jongens. “Het digitale evenement krijgt hierdoor een meer lokale kleur wat tijdens de plethora aan digitale evenementen juist onderscheidend werkt.”

  Talks

  Maar er is ook een andere reden om alles dicht bij huis te houden: “We willen met onze conferentie een paar slagen willen maken in de kwaliteit. Daarvoor hebben we sprekers nodig die op locatie aanwezig kunnen zijn om met goed licht, audio en camera te kunnen presenteren.”

  Om hierbij te helpen heeft Dutch Game Garden van het Stimuleringsfonds een subsidie van €40.000 ontvangen. “Dat geld is nodig om het programma te kunnen uitbreiden,” zegt Jongens. “Maar ook om de digitale uitzending op een fysieke locatie zo strak mogelijk te verzorgen met sprekers, streamers en Meet to Match. Ook zijn inkomsten in deze periode simpelweg lager met lagere prijzen en minder sponsormogelijkheden.”

  “Voor de talks staan 16 slots van een half uur ingepland. Afhankelijk van de inhoud en de lengte van een praatje kunnen we die samenvoegen tot een uur,” legt Jongens uit. “Daarnaast hebben we ruimte voor een beperkt aantal slots of workshops voor onze partners. We werken op dit moment nog hard aan de samenstelling van het programma en er staan best wat lijntjes uit. Binnenkort maken we de tweede ronde sprekers bekend. Wanneer het hele programma rond is is moeilijk te zeggen, maar we proberen daar haast bij te maken, zodat bezoekers zich kunnen inschrijven terwijl de kortingen nog lopen.”

  In tegenstelling tot veel andere online events zijn de kaartjes voor Indigo niet gratis. Dat ligt volgens Jongens voornamelijk aan het businessmodel. “De gratis evenementen draaien veelal op gesponsorde talks. Als we voor Indigo de kaarten gratis zouden aanbieden moeten we het verschil goedmaken met meer gesponsorde content of partners, en dat is niet altijd voordelig voor de kwaliteit van het programma. Daarnaast vinden we de prijs ook erg schappelijk voor een zorgvuldig samengesteld programma op ondernemerschap en creativiteit voor starters én veteranen.”

  Showcase

  In 2020 was Utomik de partner voor de showcase, maar dit jaar gaat de DGG in verband met een bredere selectie voor een andere oplossing.  “Het Utomik-platform was vorig jaar een belangrijk aspect van de showcase en het team van Utomik is geweldig, maar we moesten ook veel aanmeldingen links laten liggen, gezien het feit dat het platform enkel PC games ondersteunt. Dit jaar hopen we weer meer mobile games, installaties en console games te hebben. Toch valt daarmee een groot deel van de showcase weg: het spelen door bezoek, en wat voor developers eveneens van belang is, de interactie met het publiek. Dat is jammer genoeg niet makkelijk op te lossen, in ieder geval niet digitaal. Als tegenprestatie zetten we dit jaar hoog in op de streamers voor de showcase.”

  Wie de winnaar wordt van de Indigo Award 2021 wordt niet langer bepaald door het publiek. “Vorig jaar zijn we het traject met een jury gestart en dat is goed bevallen, dus dat proces zullen we herhalen. Het streven is om weer een gemengde jury te hebben vanuit verschillende disciplines die door middel van een puntensysteem kenbaar maken wat hun favoriet is.”

  Aanmeldingen zijn open

  Het is tot en met 30 april mogelijk om je game aan te melden voor de Indigo showcase. Dit jaar mogen alleen developers uit de Benelux hun games indienen, maar heel streng is de selectie niet: een team uit de VS dat een persoon remote in Nederland heeft werken kan zich ook aanmelden. “Met globalisering en op afstand werken zie je tegenwoordig steeds meer teams verspreid werken. We willen zoveel mogelijk talent uit de Benelux laten dus een studio die in de omgeving teamleden heeft zitten kan zich ook aanmelden. Daar is geen exacte graadmeter voor,” aldus Jongens. Eind mei maakt DGG bekend welke games ze hebben geselecteerd.

  (Beeld: Indigo pre-corona)

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img