More

  Dutch Games Association zoekt nieuwe bestuursleden

  Bestuursleden Wim Westera en Hans Luyckx leggen hun functie neer en daarom is de Dutch Games Association (DGA) op zoek naar nieuwe bestuurders.

  Westera was verantwoordelijk voor de divisie Research en Luyckx voor de Serious Games divisie. Het vertrek van bestuursleden heeft binnen het bestuur tot een kleine reorganisatie geleid. Zittend bestuurder Maarten Stevens neemt het serious games stokje over, waarmee zijn oude positie van secretaris beschikbaar komt. Adriaan de Jongh, die momenteel verantwoordelijk is voor de volledige divisie Entertainment, gaat zich toeleggen op indie developers.

  Deze shuffle levert drie vacatures op: Secretaris, divisiemanager Entertainment en divisiemanager Research.

  Secretaris

  Voor de functie van Secretaris zoekt de DGA iemand met sterke organisatorische en communicatieve vaardigheden. Hij of zij ondersteunt de rest van het bestuur en zorgt voor een soepel draaiende vereniging, bijvoorbeeld via het voorbereiden van vergaderingen. Daarnaast is de secretaris, samen met het operationele team, verantwoordelijk voor de administratie en communicatie van de DGA.

  Entertainment

  Grotere studio’s zijn binnen de huidige DGA onvoldoende vertegenwoordigd, daarom heeft het bestuur besloten om de divisie Entertainment op te splitsen in twee delen: Indies voor de kleinere developers en Entertainment voor studio’s met minimaal 25 FTEs. Voor laatstgenoemde divisie zoekt de DGA een bestuurslid met affiniteit met grotere studio’s. Hij of zij helpt de DGA bij het maken van de juiste beleidsbeslissingen en bij de versterken met de band met de overheid.

  Research

  Deze divisie richt zich op onderzoek dat verband houdt met games, bijvoorbeeld serious game developers die samenwerken met onderzoeksinstituten, maar ook onderzoek naar de impact van loot boxes, of technisch onderzoek. Het nieuwe bestuurslid wordt verantwoordelijk voor de binnen de divisie lopende projecten, maar zoekt ook naar mogelijkheden om innovatie en onderzoek verder uit te bouwen.

  Onbezoldigd

  Een DGA bestuursfunctie kost je ongeveer twee tot vier uur per week en er is een keer per maand een bestuursvergadering. De functies zijn onbezoldigd, oftewel: er staat geen financiële vergoeding tegenover. Klik hier voor meer informatie over de vacatures

  Geïnteresseerden kunnen hun sollicitatie, voorzien van motivatie en CV, mailen naar contact@dutchgamesassociation.nl.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img