More

  Uit Nu! • Sexy Point & Click van Robin Keijzer: Space Rescue Code Pink

  Robin Keijzer, (comic)artist bekend van onder meer Fairytale Fights, Coffin Crushers en Gang Up! heeft onlangs zijn eerste zelfgemaakte game gereleased op Steam. Space Rescue Code Pink is een point & click adventure met pornografische content. De game is dan ook weggestopt in de 18+ sectie van het platform, maar wordt goed opgepikt en positief beoordeeld. Sommige spelers noemen het ‘The most wholesome porngame I ever played’.

  Games met seksueel getinte inhoud zijn moeilijker te verkopen dan bijvoorbeeld spellen met extreem bloederige graphics. Door de AO (Adult Only) rating in Amerika is het onmogelijk om een dergelijke game te marketen op een platform dat toegankelijk is voor minderjarigen. Toch is het een groeiende niche waar steeds meer zogeheten lewd games voor worden gemaakt.

  Point & Click
  Keijzer zag een gat in de markt omdat veel van de games in dit segment weinig kwaliteit en originaliteit hebben. Met zijn achtergrond in comics en gamedevelopment was hij overtuigd dat hij zowel op grafisch gebied als storytelling iets kon toevoegen aan het genre. “Van jongs af aan ben ik altijd al fan geweest van point & click games zoals Monkey Island en Leisure Suit Larry. Dit soort games leunen heel erg op leuke personages, mooie illustraties en een beetje puzzelen. Ik wilde graag zelf eens met die elementen aan de slag.”

  De game speelt zich af in een soort retro-toekomst. Voor de setting heeft Robin Keijzer inspiratie gehaald uit series als Star Trek en Thunderbirds en films als Barbarella.

  Aangezien Keijzer in zijn eentje werkt en het project beheersbaar wilde houden, kwam hij uit bij Ren’Py, een gratis engine waarmee je betrekkelijk eenvoudig visual novels kunt maken. “Ik ben begonnen met wat testjes in de engine. Programmeren bleek niet veel moeilijker dan een mailtje schrijven, dus dat was ideaal voor mij. Ik heb een eerste verhaaltje geschreven en dat omgezet naar iets speelbaars. Daar heb ik dan weer plaatjes aan toegevoegd. En ja, het is echt zo simpel als het klinkt!”

  Geldschieters
  Space Rescue Code Pink is nu uit op Steam, maar de game werd eerst geïntroduceerd op Patreon, waar inmiddels 1500 geldschieters de game volgen en steunen. Naast een solide financiële basis geeft dat ook een enthousiaste community die meedenkt over de game. “ Er zijn zeker tien mensen die me hebben geholpen met zaken als code aanpassingen, vertalingen en heel veel spellingscontroles. Verder stromen de leuke suggesties voor gameplay en verhaal binnen.”

  De afbeeldingen bij dit artikel zijn nog braaf, de game bevat expliciete sex scenes. Of zoals op Steam staat: This game contains depictions of sexual interactions between consenting adults

  Keijzer verwacht dat Space Rescue nog wel twee jaar in ontwikkeling is met elke drie maanden een update voor Steam-spelers en wekelijkse interactie met Patreon supporters. Daarna wil hij zeker meer van dit soort games maken. “Maar dan wel graag met een team!”

  Download de demo op PC, Mac of Android. Koop de game via Steam of steun op Patreon.

  Het verhaal
  Keen is een jonge monteur die begint aan zijn eerste baan als klusjesman in een Rescue & Relax ruimtestation. Hij moet de aantrekkelijke bemanning helpen met uiteenlopende opdrachten en komt daarmee regelmatig terecht in pikante situaties. Het verhaal en de dialogen zijn luchtig: “Spelers lijken vooral de positieve toon van de game erg te waarderen. Dat houd ik dan ook zeker zo tijdens het verder uitwerken van de verhaallijnen.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img