More

  Happy Volcano haalt investering van $2,2 miljoen binnen

  Het Belgische Happy Volcano heeft $2,2 miljoen in een Series A ronde opgehaald bij Hiro Capital. Hiro is het Britse investeringsfonds waar industrie veteraan Ian Livingstone mede-oprichter van is.

  Happy Volcano maakte voor het eerste kennis met Hiro Capital tijdens het Dark Star evenement dat de investeerder september vorig jaar organiseerde. In deze zoom webinar legde Hiro uit hoe je je als studio het beste kan positioneren om voor VC investeerders interessant te zijn, en studio’s uit het Hiro-portfolio vertelden over de samenwerking. Op dat moment was Happy Volcano niet echt op zoek naar investeerders. “Ik was daar meer om eens te weten te komen hoe die dingen allemaal in elkaar zitten,” zegt managing director Jeroen Janssen. “We werden heel snel gecontacteerd door Hiro, en als een industrie legende als Ian interesse toont in wat je doet, dan hoor je even wat ze te vertellen hebben. En toen was er plots in korte tijd veel te leren over het hele VC gebeuren.”

  Happy Volcano begon in 2015 als hobby van Jeroen Janssen, Peter Maasen en David Prinsmel. Twee jaar later was die hobby uitgegroeid naar een studio met 8 medewerkers. Momenteel werken ze aan You Suck at Parking, een race-game die je wint door op tijd en op de juiste plek te stoppen. Met die game trokken ze de aandacht van het team van Hiro.

  Games as a Service

  Tot dusverre waren alle games van Happy Volcano op zichzelf staande games; iets waar de meeste investeerders over het algemeen weinig interesse in hebben. Wanneer we Janssen vragen of de samenwerking met Hiro betekent dat ze een andere weg in slaan bevestigt hij dat. “We waren al bezig met Games as a Service als model om de game langer fris te houden. We hadden een aantal design pillars toen we zochten naar een nieuw game idee en ‘release is not the end, but the start‘ was daar eentje van. You Suck at Parking bestaat uit vele kleine levels van maximaal een paar minuten speeltijd, die snel bij te bouwen zijn. Het is gewoon logisch tegenwoordig om naar zo’n model over te stappen. Hiro heeft zeker wel een hand gehad om ons hierin te begeleiden, want het is niet iets waar wij al veel kennis van hadden.”

  Groei en een netwerk

  Happy Volcano gaat de investering van Hiro gebruiken om het development team uit te breiden en hun groei te versnellen. Game director David Prinsmel over de groei: “Dankzij de investering zijn we in staat om van You Suck At Parking een nog veel ambitieuzere game te maken. Door deze extra middelen kunnen we een breder publiek aanspreken en een game maken die spelers gedurende een heel lange tijd kan uitdagen.” Maar het gaat niet alleen om het geld. “De investering is belangrijk om snel te kunnen groeien, maar het is vooral de ervaring en het netwerk dat Hiro mee brengt dat ons over de streep trok,” aldus Janssen.

  Hiro investeerde eerder onder andere in Moss developer Polyarc en in Flavourworks, de makers van Erica.

  (Beeld: screenshot You Suck at Parking)

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img