More

  Gamebasics overgenomen door Miniclip

  Gamebasics, developer van OSM (Online Soccer Manager) en Dynasty Duels, is overgenomen door Miniclip. Hoeveel de Zwitserse developer en uitgever van mobiele en online games heeft betaald is niet bekendgemaakt.

  Momenteel werken er in de Gamebasics studio in Zoetermeer 60 personen. Miniclip gaat het bedrijf ondersteunen bij het realiseren van hun groeiplannen en het verder uitbouwen van hun potentieel. De Zwitsers zien Nederland als geweldig gaming-ecosysteem, en de overname versnelt hun plannen om hier nieuwe en interessante projecten te ontwikkelen.

  Gamebasics CEO Jasper Schwartz over de overname: “De afgelopen jaren heeft ons team hard gewerkt om van Online Soccer Manager het succes te maken dat het nu is. Samen hebben we een bedrijf opgebouwd en een cultuur gecultiveerd waar mensen deel van willen uitmaken. We geloven dat Miniclip ons een duwtje in de rug zal geven bij het realiseren van onze ambities. Samen kunnen we OSM naar nieuwe hoogten tillen en ons game-portfolio uitbreiden. Deze samenwerking is wederom een ​​bevestiging dat de game-industrie in Nederland een steeds grotere rol speelt in onze economie. Het is een sector die de komende jaren blijft groeien en bijdraagt aan werkgelegenheid, carrières en het welzijn van mensen.”

  Nederlander Jurgen Post is sinds begin vorig jaar CEO van Miniclip. Zijn reactie op de overname: “Samenwerken met Gamebasics was echt een no-brainer voor ons. Vanaf de eerste ontmoeting waren we onder de indruk van het team. Zowel Miniclip als Gamebasics delen een vergelijkbare cultuur en een focus op casual games; zaken die wij zien als de belangrijkste ingrediënten om ons te helpen de gamer in iedereen wakker te schudden.”

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img