More

  Veel Nederlanders in commissie Vlaams Gamefonds

  Het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) heeft de nieuwe beoordelingscommisie voor hun Gamefonds bekendgemaakt. Daarin vinden we veel bekende Nederlandse namen.

  De commissie bestaat uit een pool van 23 leden met vakinhoudelijke kennis binnen verschillende disciplines. Vanuit de industrie was er de wens om meer mensen op te nemen die niet alleen expert zijn, maar die zelf ook rechtstreeks betrokken zijn bij het ontwikkelen van games. Ook is er een nieuwe subcommissie met personen met ervaring op het gebied van marketing, PR, en community management.

  Nederlanders en diversiteit

  Het is opvallend dat de meeste commissieleden niet-Vlaming zijn. “Mogelijke betrokkenheid is de belangrijkste reden,” legt Youri Loedts, Hoofd Gamedepartement bij het VAF, uit. “Daarnaast konden de Vlamingen die de steun niet nodig hebben en dus geen aanvraag indienen, bijvoorbeeld mensen van Larian, vaak niet.” Over de grote vertegenwoordiging vanuit Nederland zegt Loedts: “We gingen vooral vissen in Nederland om binnen hetzelfde taalgebied te blijven. Een deel van de aanvragen is nog steeds verplicht in het Nederlands. Daarnaast willen we ook meer met Nederland gaan doen, bijvoorbeeld coproducties of gedeelde events. Nederlandse commissieleden en nauwere contacten met mensen uit Nederland kunnen dat aardig stimuleren.”

  Een ander ding dat opvalt is het relatief grote aantal vrouwen in de commissie. Dit komt ondermeer door de manier waarop het VAF de commissie samenstelt: ze benaderen zelf personen en nodigen hen uit om in de beoordelingscommissie plaats te nemen. En diversiteit was een belangrijk speerpunt voor het VAF en Loedts.

  Wisselende samenstelling

  Voor elke ronde wordt er uit de grote pool een groep mensen gekozen die de aanvragen beoordeelt. Op deze manier ontstaat er de flexibiliteit om rekening te houden met deadlines en drukke schema’s van commissieleden, maar ook om de expertise van de beoordelaars af te stemmen op de kennis die nodig is voor een goede beoordeling van de ingediende aanvragen.

  Hieronder de volledige bezetting van de VAF beoordelingscommissie Gamefonds

  Commissieleden Creatie Gamefonds
  Commissieleden Promotie Gamefonds

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img