More

  Deze games kregen in 2020 geld van het Stimuleringsfonds

  De resultaten van de laatste ronde voor de deelregeling Digitale Cultuur van het Stimuleringsfonds zijn bekend, dus we kunnen de balans voor 2020 opmaken. In totaal kregen 19 game projecten geld van het fonds. Het totale bedrag dat zij ontvingen bedraagt €332.734. Vorig jaar kwam het totaal uit op zo’n €350.000.

  Er was dit jaar vanwege de corona-crisis meer geld te verdelen. In de tweede ronde was er € 55.185 extra uit middelen die de minister als gevolg van de crisis extra beschikbaar stelde. Aan het budget van de derde ronde werd €200.000 toegevoegd, mede door herallocatie van subsidiebudget uit de deelregeling Internationalisering dat door covid-19 niet kon worden benut.

  Binnen de Regeling Digitale cultuur kunnen kan een reguliere projectsubsidie worden aangevraagd waarvoor een redelijke mate van cofinanciering is vereist. Voor een startsubsidie, die maximaal € 7.500 bedraagt is cofinanciering niet vereist.

  Dit zijn de projecten die geld ontvingen (in willekeurige volgorde):

  Dashing Dodgems
  Yellowcake Games
  €13.594
  ‘Dashing Dodgems’ is een ‘arcade-stijl’ 3D-actiespel dat met meerdere spelers samen kan worden gespeeld. In de wereld van Dashing Dodgems kan alles stuk – ook je vriendschappen.

  Frayed Freedom: Prototype
  Lost Again
  €10.000
  ‘Frayed Freedom: Protoype’ is een sci-fi-game waarin dialoog en ontdekkingen centraal staan.

  Secret Shuffle
  Adriaan de Jongh
  €37.500
  In ‘Secret Shuffle’moeten spelers door middel van dans en beweging andere spelers vinden die naar dezelfde muziek luisteren.

  Now There Be Goblins
  Shocktopus Games
  €19.700
  ‘Now There Be Goblins’ is een VR-game die elementen leent uit het genre ’tower defenser’ om zo een spelervaring te creëren die VR-gamers zowel lichamelijk laat bewegen, als strategisch laat nadenken.

  After the Maestro
  Tom K Kemp
  €13.856
  ‘After the Maestro’ is een ‘interactive RPG die probeert een toegankelijke benadering te ontwikkelen voor bijvoorbeeld grootschalig systeemdenken.

  Mission Zhobia
  N.A. Knoller en &ranj
  €33.270
  ‘Mission Zhobia is een serious gameconcept gericht op de training van professionals in het bewerkstelligen en bevorderen van vrede in door conflict geteisterde gebieden.

  Sisterhood
  Studio Brain Muffin
  €35.650
  Sisterhood is een docu- game opgebouwd uit een serie interactieve biografieën van drie nauwelijks bekende, bijzondere vrouwen uit de geschiedenis.

  Deliver Us The Moon
  KeokeN Interactive
  €24.000
  ‘Deliver Us The Moon’ speelt zich af in een nabije toekomst waarin onze natuurlijke bronnen zijn uitgeput. In een poging om de energiecrisis op te lossen hoopt de mensheid een nieuwe bron van energie op de maan te vinden.

  Shadow’s Edge Community Extension
  Stichting Digging Deep NL
  €40.000
  ‘Shadow’s Edge’ is een game voor jongeren die kampen met emotionele of mentale complicaties zoals pesten, depressiviteit, isolatie of een chronische ziekte.

  Mooi Weer Spelen/Under The Weather
  Jasmijn Visser
  €23.000
  ‘Mooi Weer Spelen/Under the Weather’ is een tweetalige videogame die de speler helpt een breder begrip te krijgen van klimaatverandering.

  Figureable
  Jae Perris Consulting
  €23.200
  ‘Figureable’is een VR-game over de commodificatie van onze beweging en zal zich bezighouden met belichaming in de virtuele ruimte — hoe we ons verhouden tot onze virtuele lichamen — en digitale identiteiten en privacy.

  Waterlijn
  BLAV
  €6.504
  Waterlijn is een VR-ervaring waarin ouderen activiteiten kunnen beleven met anderen, zonder dat deze in dezelfde ruimte persoonlijk aanwezig hoeven te zijn.

  Startsubsidies

  Disconnect
  Tom Jongens
  €7.500
  ‘Disconnect’ is een mixed media game demo. Een fysieke installatie met bewegende onderdelen wordt vastgelegd op camera en het beeld wordt vervolgens direct geïmporteerd in de game.

  Push Your Family
  Meteor Mug
  €7.500
  ‘Push Your Family’ is een ‘physic-based’ multiplayer game met gekke karakters en slapstick-achtige humor.

  Tracks of Thought
  Tidbits Play
  €7.500
  Tidbits Play ontwikkelt de entertainment game ‘Tracks of Thought’, met het doel het stimuleren van meer zelfinzicht bij jongeren.

  Beat Defense
  Runic Sounds
  €7.500
  ‘Beat Defense’ is een digitaal gameproject waarbij Runic Sounds een nieuwe muzikale vorm willen geven aan traditionele tower-defense games.

  Invert
  Zwarte Koffie
  €7.500
  ‘Invert’ van Zwarte Koffie (illustrator Timo Kuilder en creative developer Jurre Kuilder) behelst een game die componenten uit platform- en puzzelgames combineert.

  Nothing to Hide
  Killing Architects
  €7.500
  ‘Nothing to Hide’ is een ‘real-world game’ die bewaking op straatniveau onderzoekt. De game roept vragen op over privacy en ons vermogen om anoniem door de stad te reizen.

  ICONS
  Loebzuiver
  €7.460
  ‘ICONS’ is een multiplayer shooter game die zich afspeelt in een alternatieve geschiedenis en toekomst waar tijdreizen mogelijk is.

  Subsidie voor game-event

  Daarnaast kreegt Dutch Game Garden voor Indigo 2021 uit de festivalregeling van het fonds een bedrag van €40.000 toegekend.

  Budget en deadlines 2021

  Het budget voor 2021 is €1.250.000, verdeeld over vier rondes. De deadlines voor deze rondes zijn 20 januari, 14 april, 18 augustus, 7 oktober.

  Beeld: After the Maestro

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img