More

  Nederlandse artists delen hun Cyberpunk 2077 werk

  Wat er ook aan te merken mag zijn op Cyberpunk 2077, de wereld waarin de game zich afspeelt krijgt voornamelijk lof. Twee Nederlanders werkten mee aan de totstandkoming van Night City.

  Marthe Jonkers en Ward Lindhout maken allebei deel uit van het Environment Concept Art team, Jonkers als Senior Concept Artist & Coordinator, Lindhout als Senior Concept Artist.

  Jonkers over een vroeg concept voor het Arroyo district design: “We hebben het district design op een holistische wijze benaderd, we hebben in feite het hele district in 3D gebouwd, in Octone gerendered om verschillende opnames en tijdstippen van de dag te krijgen. Het was erg leuk om aan Arroyo te werken, vanwege de unieke industriële lay-out en architectuur daar.”

  Lindhout over de licht en sfeerconcepten voor de Arroyo Highway: “We hebben verschillende kleurenschema’s gemaakt die elk van de districten onderscheidt. Zo kan je ’s avonds aan de kleuren zien waar je bent, maar ze benadrukken ook de sfeer van het gebied. Arroyo is een van mijn favoriete districten, als zwaar vervuild ‘werkpaard’ van Night City.”

  Over een vroeg concept voor de Kendachi Factory zegt Jonkers: “Het idee was hier dat werknemers shards met specifieke vaardigheden geïnjecteerd krijgen, en ze zijn eigenlijk goedkope arbeiders die onder toezicht staan van het Kendachi personeel. Kendachi injecteert verschillende vaardigheids-shards zodat de arbeiders veelzijdig zijn, maar na het verliezen van hun baan zouden ze de shards, en daarmee hun vaardigheden en kennis, verliezen.”

  Beide artists studeerden aan de HKU en werkten kort in Nederland, Jonkers bij Little Chicken en Lindhout bij Coded Illusions. Maar ze gingen al snel aan de slag voor internationale game-bedrijven en deelden al werk- en opdrachtgevers als Capcom, Square Enix, Platinum Games, en nu dus CD Projekt Red.

  Meer werk van Jonkers vind je hier en je kan hier klikken voor de Artstation-pagina van Lindhout.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img