More

  Uit Nu! • Iets met bejaarde Corona’s in gametijd. Ofzo

  De Control-mailbox stroomt dagelijks vol met persberichten. Afzenders variëren van grote studio’s en platformhouders, tot indies en eenpitters. De kwaliteit van de berichten varieert mee. Wanneer een persbericht van een kleine developer niet al te best geschreven is, dan lezen we daar met alle liefde doorheen. En als het nieuws relevant is proberen we er gewoon wat moois van te maken.

  Vandaag was het weer raak en al lezend vragen we ons af wat we er mee moeten. Maar dan zien we onder het persbericht de volgende zin: “Wij ontvangen graag een aangepaste tekst voor eventuele controle.” Wacht even. Als we er iets fatsoenlijks van willen maken, dan willen jullie dat eerst controleren? Die moeite besparen we onszelf, daarom hieronder een kopie van het persbericht.

  “Nederlandse game producent brengt app uit voor jong en oud om op afstand samen te kunnen spelen tegen Corona.

  Ondernemer Dennis Renkema (StenniZ) wilde met zijn workshop en game productiebedrijf werken aan een nieuw maatschappelijk bewust project. Het doel van de nieuwe app was ironisch genoeg eerst bedoeld om meer jongeren naar de bejaarden- en verpleegtehuizen te brengen voor meer sociaal contact en een leuke activiteit.

  Dit doel kreeg natuurlijk een vervelende wending door Corona. “Bejaardentehuizen bellen om hordes kleinkinderen te sturen” kwam niet zo maatschappelijk betrokken meer over.

  Toch gaf team StenniZ niet op. De app is omgebouwd om ook op afstand nog steeds samen te kunnen werken en een eigen game te spelen.

  Met de app kun je eigen items tekenen, levels bouwen en greenscreen of normale foto’s uploaden.

  Zo kunnen bijvoorbeeld opa en oma een foto appen en de kleinkinderen kunnen daarmee aan de slag. Daarnaast is er een Corona eindbaas gemaakt om deze samen te verslaan.

  StenniZ wil alsnog het oorspronkelijke doel nastreven zodra het weer veilig kan. Voor nu kan het op afstand met een Corona- en Kerstthema om de aankomende maanden toch gezellig te maken.”

  Hoe de app heet en waar je ‘m kan downloaden weten we niet, want dat wordt nergens vermeld. Waarom de app pas na negen maanden pandemie wordt omgebouwd is ons ook een raadsel, maar misschien zijn we wat traag van begrip.

  Als afsluiter zegt de afzender nog wel dat hij graag hoort “of en wanneer het bericht geplaatst wordt”. Nou, bij dezen: het bericht is geplaatst.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img