More

  Vlaamse game-bedrijven krijgen €100.000 coronasteun

  De Vlaams regering heeft €100.000 coronasteun toegezegd aan de game-sector in Vlaanderen. Dit bedrag moet bedrijven helpen om deze moeilijke periode te overbruggen.

  De Vlaamse minister van media, Benjamin Dalle zag in de lancering van een nieuwe generaties console een mooi moment om de steun toe te zeggen. “Vlaanderen heeft een bloeiende en innovatieve gamesector. De komst van een nieuw platform zorgt voor nieuwe technologische toepassingen en kansen. Het is belangrijk dat we investeren in onze game-bedrijven,” aldus de minister.

  Dat er door alle lockdown-maatregelen dit jaar flink meer is gegamed verbaast Dalle niet. “Games bieden tijdens deze moeilijke periode ook een uitlaatklep voor jongeren. Kinderen en jongeren hebben het bijzonder moeilijk nu er veel minder activiteiten in groep kunnen doorgaan. Gaming bevordert de interactie met elkaar, het geeft hen een gevoel van controle terwijl zo’n gevoel bij veel jongeren ontbreekt tijdens de pandemie.”

  Dalle ziet dat ondanks de opleving de game-sector wordt getroffen door de pandemie. Daarom trekt de Vlaamse overheid een bedrag van €100.000 uit als financieel steuntje in de rug. Dit bedrag komt bovenop de 1,5 miljoen die ze jaarlijks investeren via het VAF Gamefonds.

  Als dank mocht Dalles op 18 november – een dag vóór de officiële release – de PlayStation 5 uitproberen.

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img