More

  Uit Nu! • Appsurd brengt WeWords uit

  Wij kenden de studio Appsurd niet tot ze ons lieten weten dat hun nieuwe game uit was. Wat blijkt? De drie mannen achter de studio maken onder verschillende namen al 11 jaar games. Woordspel WeWords is de eerste game die ze onder de Appsurd vlag ontwikkelden.

  Het begon allemaal in 2009 toen Dennis van Duin als DvDtv Games begon met het ontwikkelen van games voor Windows. In 2013 ging hij een samenwerking aan met Massimo Achterberg en stapten ze over op mobiele games. Binnen een paar maanden stond de eerste game, Strategic Blocks op Google Play. Een half jaar later volgde Alien Fight. In 2015 veranderde de naam van het bedrijf in PeliStar, werd Tristan Nottelman aan het team toegevoegd, en brachten ze Double Touch uit.

  Daarna legde het trio zich een tijd lang toe op het polishen van de oude games van Nottelman en op het releasen van hun back catalogue op Windows Phone. In mei 2018 kreeg de studio de naam Appsurd en kwamen de bestaande games ook in de Apple App Store beschikbaar.

  Ondanks de lange staat van dienst is het maken van games voor de drie heren niet hun dagelijkse bezigheid. Achterberg is aan de TU Delft bezig met zijn promotieonderzoek, Nottelman rondde eerder dit jaar zijn studie Informatica bij Fontys af en werkt nu als software ingenieur, en Van Duin is al vijf jaar leerkracht aan een basisschool. Maar als je al zo lang aan de weg timmert en ons een persoonlijk bericht stuurt inclusief presskit, dan krijg je gewoon een Uit Nu!.

  WeWords is gratis te downloaden in de Apple App Store en op Google Play.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img