More

  Uit Nu! • “The Falconeer is een tegenbeweging tegen het werken voor anderen”

  Met Little Chicken maakte Tomas Sala jarenlang games in opdracht van anderen. Zijn eerste solo-project The Falconeer is Xbox Series X|S launch-titel en daarom vanaf vandaag te spelen op deze nieuwe consoles. En op PC en Xbox One.

  In open wereld game The Falconeer speelt zich af in de open water wereld The Great Ursee. Terwijl revolutie en onenigheid broedt bij de armen en onderdrukten op de wateren beneden hebben de welgestelden het luchtruim gekozen. Al hun bezittingen bevinden zich aan boord van luchtschepen die worden beschermd door ingehuurde Falconeers: mensen die immens grote vogels met oorlogsgeschut berijden. De Falconeers vliegen voor de door hen gekozen factie missies die het lot van The Great Ursee bepalen. De game biedt ruim 12 uur aan gameplay.

  Eigenzinnige zenuwen

  Tomas Sala over de aanloop naar de release: “De afgelopen maanden zijn een soort bizarre reis geweest, eentje waar ik me vaker zenuwachtig dan tevreden over heb gevoeld. Vooral de afgelopen weken. The Falconeer combineert veel elementen vrij eigenzinnig, zonder al te veel begeleiding aan de speler. Ik was me er terdege van bewust dat niet iedereen daar misschien op zit te wachten. Als je in je eentje iets maakt zul je altijd nieuwe en andere paden bewandelen. Het idee dat je daarmee iedereen op je pad mee krijgt is een illusie.”

  “Echter de positieve ontvangst en het vermogen van The Falconeer om het publiek wat er voor valt ook echt te fascineren en mee op reis te nemen, geeft me een hoop voldoening. Het is vrij wonderbaarlijk om te zien dat er spelers en pers zijn die volledig voor de game vallen. Er bestaat blijkbaar een publiek voor dat volledig samenkomt in de ingrediënten die ik heb samengevoegd. Iets wat me fascineert, omdat het voor het eerst is dat ik een doelgroep of publiek volledig heb losgelaten; een soort tegenbeweging tegen het jarenlange werken voor anderen, vermoed ik.”

  “Maar ik ben het liefst bezig met het maken en creëren en ik kan oprecht niet wachten tot de rust iets is terug gekeerd. Zeker om gewoon verder te werken aan deze wereld en te ontdekken wat The Falconeer nog meer te vertellen heeft.”

  Overal te koop

  De digitale versie van de Falconeer is te koop voor €29,99 op de Windows Store, Steam, Green Man Gaming, Fanatical, Gamesplanet, Gamersgate en GOG. Er is voor PC ook een Digital Deluxe editie te koop voor €34,99. Voor een fysieke Xbox Day One Edition moet je €39,99 neertellen.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img