More

  Uit Nu! • In Epicinium moet je de vijand verslaan, maar de wereld sparen

  In het strategisch oorlogsspel Epicinium kan alles kapot. Het is aan de spelers om te bepalen of het het waard is om een oorlog te winnen wanneer ze daar slechts een verschroeide wereld aan overhouden.

  Epicinium is een multiplayer met simultane beurten. Elke beurt bestaat uit een fase waarin de speler bepaalt welke orders ze hun units willen geven, gevolgd door een fase waarin spelers kunnen zien wat er gebeurt als deze orders worden uitgevoerd.

  Wanneer een unit een vijandige unit tegenkomt gaan ze automatisch tot de aanval over, en ze vuren automatisch terug wanneer ze zelf worden aangevallen. Sommige units kunnen tiles bombarderen waarmee ze schade toebrengen aan wie of wat daar op het moment van bombardement aanwezig is. Anticiperen op de acties van je tegenstanders is dus belangrijk.

  De gehele wereld heeft invloed op de strijd. Steden hebben in hun omgeving grass, bos, water en gewassen nodig om tot bloei te komen. En barakken en industrie doen het beter als er een stad in de buurt is. Maar industrie zorgt wel voor klimaatsverandering, waar de natuur weer onder leidt. Het doel van de game is de steden van de tegenstander te veroveren of met de grond gelijk te maken. Maar let op: bij je uiteindelijke score wordt ook gekeken naar de hoeveelheid natuur die je hebt gespaard.

  Epicinium is ontwikkeld door A Bunch of Hacks, een coöperatie die Daan Mulder en Sander in ’t Veld startten om samen indie games te ontwikkelen. Nadat ze een aantal maanden aan een engine voor een andere game hadden gewerkt besloten ze in 2018 het roer om te gooien en een turn-based strategiegame te bouwen. In nog geen drie maanden stond het prototype met de basis voor de combat, een scoresysteem en online multiplayer.

  De volgende stap was een Kickstarter campagne, waarmee ze €30.000 op wilden halen. Helaas strandde de crowdfunding op een derde van dat bedrag en moesten de Hacks – samen met visual designer Masha Loutanina en audio designer Can Ur – op eigen kracht verder. De december 2018 releasedatum die ze op Kickstarter beloofden is niet gehaald, maar ze hebben Epicinium dus wel af weten te maken en nu geven ze de game gratis weg op Steam en itchio (Windows, MacOS en Linux).

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img