More

  Achtergrond • Operation Pandora: escape room en real life game ineen

  Vier jaar geleden speelde Joeri Holsheimer voor het eerst een escape room. Niet helemaal zijn ding, want hij is niet zo’n puzzelaar, maar hij vond het wel heel gaaf om met een groep vrienden fysiek in een andere wereld te stappen. Vanaf dat moment ging hij zich bezighouden met de vraag hoe realistisch en geloofwaardig je een science fiction wereld kan bouwen waarin mensen een avontuur beleven.

  De eerste twee jaar stond Holsheimer er alleen voor, maar toen bedacht hij dat hij met zijn achtergrond in de film een groep mensen om zich heen had die de kennis in huis hebben om dit verder uit te werken, en hij betrok mensen met een achtergrond in (real life) games bij het project. Het blijkt dat wat Holsheimer in zijn hoofd had ook echt gerealiseerd kan worden. De technologie is er en er zijn mensen die de ervaring hebben om dit echt te bouwen.

  Dat is Operation Pandora geworden, een avontuur dat zich twee kilometer onder de grond afspeelt in een immens groot laboratorium waar geheim onderzoek wordt gedaan. Er is al 36 uur geen contact geweest met het lab en er wordt een militaire missie naar beneden gestuurd om te kijken wat er aan de hand is. De speler maakt onderdeel uit van een intel missie die op onderzoek uitgaat.

  In de onderstaande video legt Holsheimer uit hoe het project uitgroeide tot wat het nu is, maar hij ligt ook een tipje van de sluier op en vertelt hoe de Operation Pandora lift je het gevoel geeft dat je echt 2000 meter afdaalt.

  Om deze escape room on steroids te bouwen is 2,8 miljoen euro nodig. Daarvan gaat 1,4 miljoen naar de fysieke bouw, 850.000 naar R&D en een half miljoen om het bedrijf op te zetten. Minimaal €600.000 hoopt Holsheimer op te halen via crowdfunding, de rest moet van investeerders komen. Wanneer het geld bij elkaar is duurt het 13 maanden om de ervaring te ontwikkelen en te bouwen. Een Operation Pandora ervaring gaat 70 euro per persoon kosten. Daarvoor krijg je het avontuur zelf, maar ook een briefing en debriefing.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img