More

  Uit Nu! • CoolGames lanceert games met Snap en Google

  Als er een platform is waar HTML5-games op draaien dan is CoolGames er over het algemeen snel bij; vaak als launchpartner. Aan de lijst van samenwerkingen zijn twee games toegevoegd: Storm Skaters voor Snap Games en Horizontal Crosswords voor Google Assistant.

  Storm Skaters

  Storm Skaters in een real-time 3D multiplayer skate game alleen te spelen op het Snap Games platform. Spelers moeten de storm die hun op te hielen zit op hun hoverboard voor zien te blijven terwijl ze de obstakels op hun pad ontwijken. De speler die als eerste de finish bereikt is de winnaar. Om te spelen hoef je de game niet te downloaden, je kunt direct een race starten vanuit een Snapchat conversation.

  “We hebben al eerder multiplayer games op andere platforms uitgebracht, maar we blij met Storm Skaters als onze eerste real-time multiplayer game in volledig 3D.” zegt CoolGames CEO Laurens Rutten. “Dit laat zien hoe HTML5 de afgelopen jaren als cloud technologie is gegroeid.”

  Wat betreft Snaps Head of Games and Entertainment Partnerships John Imah is het niet de laatste samenwerking met de Amsterdamse studio. Hij noemt Storm Skaters een geweldig voorbeeld van de leuke sociale games die ze voor hun platform zoeken en hij kijkt uit naar het uitbouwen van de samenwerking.

  Horizontal Crosswords

  Google koos voor CoolGames om de eerste spraakgestuurde kruiswoordpuzzel te ontwikkelen voor Google Assistant. De game is te spelen op Smart Display apparaten, zoals Google Nest Hub. Spelers krijgen elke dag nieuwe kruiswoordraadsels voorgeschoteld. Wanneer ze de horizontale woorden correct hebben ingevuld vormt zich verticaal een nieuw woord. Spelers kunnen niet alleen de woordoplossingen voor de puzzel inspreken, ook het navigeren in de game werkt via gesproken commando’s.

  CoolGames ontwikkelde Horizontal Crosswords in nauwe samenwerking met Google en het Nederlandse Keesing.  Het is de tweede spraakgestuurde game die CoolGames ontwikkelt voor Google. Eerder brachten ze Guess the Drawing uit.

  Rutten is trots op de vele samenwerkingen die ze inmiddels op hun CV hebben: “Inderdaad zijn wij heel vaak launch-partner voor nieuwe game-platformen van de grote jongens van ‘Big Tech’, zoals Facebook, Snapchat en Google. En in Azië waren we dat eerder met toonaangevende spelers als Yahoo! Japan, LINE en KakaoTalk. Dat zijn allemaal platformen, buiten de traditionele app-stores om. En die platformen draaien allemaal op HTML5 technologie, een onderdeel van cloud-gaming in the “post app-store era”.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img