More

  Uit Nu! • Blazing Sails: battle rrrrroyale van Belgische bodem

  Battle royale, maar dan met een piratenschip. Dat is Blazing Sails van het Belgische Get Up Games. De game is nu uit in Steam Early Access.

  In Blazing Sails kiezen de spelers het ruime sop in hun zelf ontworpen piratenschip. Daarmee varen ze de zeeën af op zoek naar schatten en vijanden. Elk ander schip dat op hun pad komt moeten ze tot zinken zien te brengen. Dat kan door de ander te verslaan in een korte zeeslag, maar er is ook een geweldloze optie: sluip aan boord en zink de vijandige boot door de stop eruit te trekken.

  Zes tot negen maanden

  De developers hebben de afgelopen maanden via Discord al flink wat hulp van de community gehad. Met de early access release hopen ze hun community verder uit te breiden en feedback te krijgen op de nieuwe features van de game. Get Up Games gaat er vanuit dat ze zes tot negen maanden nodig hebben voor ze klaar zijn voor de grote release.

  De early access versie heeft all core mechanics en features van de game. De komende periode wordt gebruikt om meer content toe te voegen, zoals schepen, eilanden, wapens en een vrouwelijk personage. En uiteraard gebruikt de developer de periode om de game te testen, bugs te fixen en de balance te verbeteren.

  Familiebedrijf

  Get Up Games een Belgische studio opgericht door de neven Frederic, Christophe en Gaetan Degraeve. Alle drie studeerden ze digital arts and entertainment aan Howest Kortijk, en in hun vrije tijd werkten ze aan Blazing Sails. Na het behalen van het diploma ging Gaetan in het buitenland aan AAA-games werken, Fredric en Christophe gingen verder met Blazing Sails. Een jaar later kwam Gaeton terug en was het originele team weer compleet. Nog een jaar later kwam neef Gauthier erbij om zich met het zakelijke deel bezig te houden.

  Blazing Sails is voor €24,99 te downloaden op Steam.

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img