More

  Iceberg gaat Nederlandstalige science fiction boeken uitgeven

  Erik Schreuder kan zijn passie voor science fiction qua games kwijt in Iceberg Interactive, waar hij oprichter en CEO van is. Hij zag echter met lede ogen aan dat er steeds minder Nederlandstalige science fiction boeken worden uitgegeven. Daar wil hij met Iceberg Books verandering in brengen.

  Schreuder hoorde vanuit de markt dat Nederlandstalige science fiction boeken gewoon niet goed meer verkopen en daar wil hij met een groepje fans wat aan doen. “Met de hulp van de groeiende SF-community in Nederland en Vlaanderen, hopen we goede internationale SF in onze eigen taal een boost te geven.”

  Het uitgeven van een vertaald boek kost volgens Schreuder al gauw 25 duizend euro. Toch zijn er op dit moment al tien titels gecontracteerd en in vertaling, waarvan de eerste zeven boeken begin 2021 uitkomen.

  Grote namen

  “We starten met de top van de huidige SF, met de Lange Winter-trilogie van A.G. Riddle: Winterwereld, De Strijd om de Zon en De Verdwenen Kolonie,” vertelt Schreuder. “Alle delen komen tegelijk uit zodat lezers niet hoeven te wachten.”

  “Daarnaast hebben we Brandon Sanderson weten te strikken,” vervolgt hij. “Bekend geworden met succesvolle fantasy boeken, komt hij nu met een young adult SF serie over een jonge vrouw die piloot wil worden om de mensheid te redden. Deze Skyward-serie start met de eerste twee romans; Sterrenvlucht en Sterrenzicht. In 2021 komen er nog twee vervolgen uit. We beloven ze sowieso uit te geven en de serie niet halverwege af te breken.”

  Voor mensen die zich liever niet voor een hele serie vastleggen zijn er om te beginnen twee SF thrillers van Jasper T. Scott: Zonneschaduw en Stelsel Onbekend.

  Topje van de Iceberg

  En dit is slechts het begin. “We zijn bezig nog meer rechten naar ons toe te trekken en hopen dat Nederlandse SF fans ons initiatief gaan steunen, zodat we dit nog jaren voor ons allemaal kunnen blijven doen,aldus Schreuder.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img