More

  Uit Nu! • Doodle Derby is de debuut-game van kunstenaar Erik Habets

  Doodle Derby is de physics race platformer van kunstenaar Erik Habets, voor wie het project de eerste ervaring als game developer is.

  Net als in de meeste racegames is je doel in Doodle Derby de finish halen, maar dan moet je wel eerst je eigen racebaan bouwen uit. Dat doe je met 40 getekende onderdelen die verdraaid veel weg hebben van kinderspeelgoed.

  Die gelijkenis is geen toeval, want Habets vond inspiratie voor de game in een tekening die als kind maakte van een racerace-autootje op een racebaan. Dat idee combineerde hij met de tekeningen van zijn eigen kinderen. In dit Control-interview vertelt Habets over zijn inspiratie en over de achtergrond van de game, die toen nog Fromto heette.

  Je kan Doodle Derby in je eentje spelen of met anderen. In de single player draait het om puzzel challenges. In de multiplayer breekt complete chaos uit, wanneer je de andere racers moet slopen voor ze de finish bereiken, terwijl je ook nog eens aan de baan sleutelt.

  Doodle Derby is voor €5,99 te koop op Steam en voor €7,99 te downloaden in de Nintendo Shop.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img