More

  Vertigo Games verkocht aan Koch Media voor 115 miljoen

  Rotterdamse VR developer en uitgever Vertigo Games is verkocht aan Koch Media GmbH Austria (een volledige dochter van Embracer Group AB). Koch krijgt door de overname alle aandelen in handen.

  Vertigo Games is in 2008 opgericht en richt zich sinds 2013 volledig op VR. Onder de naam Vertigo Studios ontwikkelen hun eigen games, waaronder het succesvolle Arizona Sunshine, onder de naam Vertigo Publishing geven ze VR-games van andere developers uit, en met het label Vertigo Arcades bedienen ze de location based VR markt. De overname betreft alle onderdelen van het bedrijf en al het IP.

  Met de overname is in totaal 115 miljoen euro gemoeid: een koopprijs van 50 miljoen, waarvan 40 miljoen euro in cash en 10 miljoen in aandelen. De rest, een earn out van maximaal 65 miljoen, is afhankelijk van te halen targets en de release van nieuwe games in de komende tien jaar. Worden die allemaal gehaald, dan betaalt Koch nog eens maximaal 25 miljoen in cash en 40 miljoen in aandelen.

  Vertigo Games zal binnen de wereldwijde business van Koch Media blijven bestaan als onafhankelijke developer en uitgever. Aan de samenstelling van het management en het team wordt ook niets gewijzigd.

  “Vertigo Games is snel gegroeid de afgelopen jaren, waarin we ons team hebben zien uitbreiden van VR development naar publishing, out-of-home entertainment  en distributie, waarmee we verschillende VR-merken hebben opgericht. Ik ben trots om het bedrijf een nieuwe fase in te zien gaan als onderdeel van de Embracer Group,” zegt Richard Stitselaar, CEO van Vertigo Games. In Koch Media hebben we een partner gevonden die net zo enthousiast is om de grenzen van gaming te verleggen, iets wat we nu nog harder nastreven dan voorheen met de mogelijkheden die de samenwerking tussen de bedrijven biedt.”

  Klemens Kundratitz, Koch Medias CEO zegt over de overname: “We houden de VR markt de laatste jaren goed in de gaten. We vinden het nu het juiste moment om de activiteiten van onze groep in deze fantastische en snelgroeiende sector uit te breiden. Ik ben er van overtuigd dat we slechts aan het begin staan van de technologische ontwikkelingen van VR, en wat het spelers wereldwijd biedt. We zijn heel blij dat met de overname van Vertigo Games, toonaangevende experts onze groep versterken.”

  Onlangs sprak Control nog met Mário Gonçalves, Accountmanager van Vertigo Arcades, over de toekomstplannen van het bedrijf.

  Beeld: Arizona Sunshine

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img