More

  Uit Nu! • Na vijf jaar juridisch gedoe relaunch voor Messi-game

  Vlak na de release van hun Messi-game in 2015 ontstond er volgens Gamedia CEO Dittmar Tukker ‘gedoe’ waardoor de promotie voor de game nooit van de grond kwam. De strijdbijl is inmiddels begraven en de SpaceScooter Messi-edition is opnieuw uitgebracht.

  Over wat er allemaal is voorgevallen in de afgelopen vijf jaar wil Tukker weinig kwijt. “Over de rechtszaak wil ik nu niet teveel zeggen, gezien alles een beetje tot rust is gekomen. Doordat we de game op ons account in de stores hadden staat, waren wij ook een partij in de rechtszaak en zaten wij tussen de procederende partijen in. Door een fout van de Spaanse rechtbank raakte Gamedia al snel buiten schot. Sowieso, waren we meer het slachtoffer in het geheel en dat begrepen de strijdende partijen gelukkig ook wel.”

  Alles was anders

  Nadat iedereen klaar was met ruziën kon de game opnieuw uitgebracht worden, maar er was inmiddels flink wat tijd verstreken en dat ging niet zomaar. “Na zoveel jaar kan je een game met zoveel achterliggende techniek niet zomaar weer aanzetten en het was een flinke klus om alles weer in de stores te krijgen,” legt Tukker uit. “De game bevatte ander andere 12 plugins, waarvan een deel niet meer bestond. De backend-partij was overgenomen, de mediation-partij waarmee we werkten bestond niet meer, en er waren flink wat toestellen met een hogere en afwijkende resolutie bijgekomen. Sinds de eerste release was er ook de AVG ingevoerd en daardoor moest het hele prijzensysteem worden aangepast. Ook Messi zelf hebben we een paar keer moeten aanpassen, omdat zijn stijl bijna wekelijks veranderde. Wel een baard, geen baard, kort haar, lang haar. Grappig genoeg lijken de uiteindelijke versies nog het meest op wat het 6 jaar geleden was. Qua performance hadden we veel capaciteit over, want de game was ontwikkeld met de iPhone 6S als max device. We konden dus wat extra details toevoegen.”

  Meet & greet

  De Messi SpaceScooter game is gratis te downloaden in de Apple App Store en op Google Play. En net als vijf jaar geleden maken spelers van het spel kans op echte prijzen, waaronder een geheel verzorgde reis naar Barcelona, inclusief meet en greet met Messi.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img