More

  Twee Nederlandse studios ontvangen geld uit Europa

  Creative Europe heeft de toekenningen bekendgemaakt voor hun regeling voor video games. Twee Nederlandse studios ontvangen samen ruim twee ton.

  Er waren in totaal 125 aanvragen uit 26 verschillende landen. Daarvan zijn er 32 toegekend. Vijf Nederlandse bedrijven dienden een aanvraag in voor in totaal 486.540 euro. Vanuit Belgiƫ kwamen twee aanvragen, elk voor 150.000 euro. De Belgen hadden helaas geen succes, maar twee Nederlandse studios krijgen samen 210.000 euro.

  Twirlbound ontvangt voor The Squire het maximaal haalbare bedrag van 150.000 euro, 45 procent van het budget. KeokeN Interactive krijgt voor hun nieuwe game met de codenaam Broad Horizons 60.000 euro. Dat is 11 procent van het budget in de productie-fase.

  Matthijs van de Laar, mede-oprichter en creative director van Twirlbound, over de toekenning: “We begonnen wat laat en impulsief aan onze aanvraag, maar zijn uiteraard super blij met deze steun in de rug. Het haalt een boel druk van de ketel voor ons. We zetten het in voor de vroege prototypefase van een nieuw IP waar we mega enthousiast over zijn, iets in hetzelfde genre als Pine – open world action adventure. Als studio willen we ons volledig richten op die tak van sport, en we hopen er met elke game beter in te worden!”

  Koen Deetman, oprichter en CEO van KeokeN, over de nieuwe game en de geslaagde aanvraag: “We borduren verder op de verhalende games en natuurlijk de realistisch grafische stijl. We hebben veel geleerd over ons debuut met Deliver Us The Moon, zowel in de ontwikkeling, scope, budgetten en business. Creative Europe is daarom een steun die enorm welkom is bij de ontwikkeling van zulke hoog-risico projecten en investeringen.”

  Rondom de toekenning van Britse games ontstond er discussie over de 150.000 euro die naar Weather Factory gaat. Dat schoot veel mensen in het verkeerde keelgat, omdat dit de studio is van de van misbruik beschuldigde Alexis Kennedy. Creative Europe Desk UK was naar eigen zeggen niet op de hoogte van de beschuldigingen, maar heeft inmiddels de teams die verantwoordelijk zijn voor de regeling op de hoogte gesteld.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img