More

  Ex Abbey Games medewerkers starten eigen studio

  Drie ex-Abbey Games medewerkers zijn een eigen studio begonnen. Met Roost Games willen ze de ongevulde niches in het management-genre opvullen.

  Carmen van Sleeuwen, Rutger Harder en Rick Sorgdrager waren allen werkzaam bij Abbey Games toen de studio eind vorig jaar aankondigde dat ze moesten inkrimpen om te overleven. Het drietal besloot om zelf de sprong te wagen en een eigen studio te starten. Harder over dat besluit: “We zien simpelweg nog heel veel kansen liggen in een aantal ongevulde niches binnen het management-genre, dus het leek ons ontzettend leuk om te kijken of we daar iets aan kunnen doen. Onze eigen studio starten was de makkelijkste manier om dat te doen. We hebben alledrie jarenlang bij Abbey Games gewerkt, waardoor we ontzettend veel ervaring hebben opgedaan met het ontwikkelen van strategische management games en erg goed op elkaar ingewerkt zijn. Abbey was natuurlijk ook een klein bedrijf, waardoor je als medewerker veel verschillende petten op had en altijd ook een beetje als ondernemer moest denken.”

  Kattencafé met een twist

  In hun eerste titel, Cat Cafe Manager, erven spelers een klein verlaten kattencafé in Caterwaul Way, een klein dorpje op het platteland. Aan hen de uitdaging om de boel op te knappen, zwerfkatten te verzorgen en een deel van hen te adopteren, en personeel aan te nemen om te helpen. Iedere kat heeft een eigen uiterlijk, maar ook een eigen persoonlijkheid en stats. Spelers moeten de juiste groep katten samenstellen om hun klanten tevreden en ontspannen te houden.

  Terwijl je je café runt maak je kennis met de dorpsbewoners. Wanneer je ze beter blijken zijn ze een bron voor aanwijzingen waarmee je de vreemde geschiedenis van Caterwaul Way en z’n vele zwerfkatten leert kennen.

  Kyoto

  Het project begon eind vorig jaar als een simpele kleine management-game, maar al snel groeide het project uit tot een volledige business simulator. “De bizarre knusheid van dat ene kattencafé in het centrum van Kyoto is me altijd bijgebleven. Daarom willen we spelers de fantasie bieden om hun eigen rare kleine kattencafé te bouwen,” zegt game designer Sorgdrager over de keuze van het thema van de game.

  De release van de Windows-versie van Cat Cafe Manager staat gepland voor het najaar.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img