More

  Spirituele opvolger Jet Set Radio wordt ontwikkeld zonder SEGA

  Met een enkele tweet en een trailer van 15 seconden kondigde Team Reptile hun nieuwe game Bomb Rush Cyberfunk aan. Naast een gigantische aantal likes en retweets werd de game ook flink gewishlist op Steam. Nog geen 24 uur na de aankondiging stond de teller al op 30.000, laat Tim Remmers van Team Reptile desgevraagd weten.

  Vanwege de overeenkomsten met Jet Set Radio dook ook de pers massaal op Bomb Rush Cyberfunk. PC Gamer noemt de game een indie ode aan de SEGA-klassieker. “De omschrijving van de game op de Steam-pagina bevestigt dat je dezelfde gameplay (en stijl!) kan verwachten die Jet Set Radio zo geliefd maakte.” Polygon omschrijft de game als “de Jet Set Radio sequel die we allemaal nodig hebben.” IGN heeft het over de “spirituele opvolger van Jet Set Radio.”

  Gezien de grote gelijkenis met Jet Set Radio vroegen we Remmers of er een samenwerking is met de Japanse uitgever. “Nee we hebben geen samenwerking met SEGA en tevens geen reactie gehad. Ik verwacht op z’n minst een bedankje omdat ‘Jet Set Radio’ trending was op twitter in een hoop landen dankzij de Bomb Rush Cyberfunk teaser! Grapjes terzijde, de vibe en art-stijl van de game is duidelijk ge├»nspireerd door Jet Set Radio maar wij zijn er (zonder al teveel weg te geven) van overtuigd dat BRC op zichzelf kan staan en als een originele game gaat aanvoelen.”

  Mocht je je trouwens afvragen waar de naam vandaan komt, game director Dion Koster heeft het antwoord: “To Bomb is veel graffiti maken. Bum rushing is iets met geweld naderen. Cyberfunk is gewoon de stijl.”

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img