More

  GDC 2020 • AMA Robin Hunicke, experimentele gameplay en eerlijke publishing-overeenkomsten

  Het programma voor de Game Developers Conference (GDC) op 4, 5 en 6 augustus bestaat uit een congres met talks en panels, interactieve Ask Me Anything (AMA) sessies, netwerken in de sponsor showcase, en speciale GDC Pitch events. Hoe de online GDC in z’n werk gaat zie je in deze sneak peak.

  Het evenement begint iedere dag om 6.00 uur Pacific time (15.00 uur Nederlandse tijd). Van 16.00 tot 19.45 uur zijn er talks, tussen 20.00 en middernacht is het tijd voor netwerken, gevolgd door talks tot 3.45 uur in de ochtend, met daarna een uur netwerken om af te sluiten. Hieronder een aantal GDC highlights.

  AMA Robin Hunicke

  De Ask Me Anything (AMA) met Robin Hunicke, CEO van Funomena, draait om werken op afstand. Hoe ga je om met een stress en onzekerheid en blijf je tegelijkertijd productief? Hoe start je nieuwe projecten, boek je vooruitgang en rond je projecten af? Wat winnen we, en wat geven we op? Allemaal zaken die aan bod komen, maar je kan ook zelf vragen stellen.

  Experimental Gameplay Workshop

  Een van onze persoonlijke GDC hoogtepunten is de Experimental Gameplay Workshop. In een sessie van 45 minuten laten een aantal developers in korte talks zien hoe zij met gameplay experimenteren. Meestel vinden we een of meer Nederlandse developers in de line-up, dit jaar wordt de eer hooggehouden door Michal Hupka en Guy-Gianno Garcia Hoelen van de Breda University of Applied Sciences (BUas).

  Eerlijke publishing-overeenkomsten

  Het is voor indie developers vaak lastig om te bepalen of de overeenkomst die een uitgever je voorschotelt een eerlijk voorstel bevat, omdat er weinig vergelijkingsmateriaal te vinden is. Jurist Kellen Voyer analyseerde 30 recente indie publishing-overeenkomsten en presenteert zijn bevindingen. In deze sessie leer je wat standaard clausules zijn, wat een gemiddeld voorschotbedrag is, hoe gebruikelijk een 50/50 rev share is, en meer.

  Maak kans op een gratis pas

  Vandaag is de laatste dag dat je een GDC pas met korting kan kopen. Control-lezers maken kans op een gratis Conference Pass ter waarde van 399 dollar. Met deze pas kan je deelnemen aan alle onderdelen van de online GDC, en je krijgt de rest van het jaar toegang tot de gehele GDC Vault. Wil je kans maken op deze pas, vul dan uiterlijk 24 juli dit online formulier in.

  Beeld: Robin Hunicke

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img