More

  GDC 2020 • Vergeten vrouwen, portfolio advies, GDC Pitch en de kans op een gratis pas

  De Game Developers Conference (GDC) is een van de evenementen die door het coronavirus niet door kon gaan. In eerste instantie hoopte de organisatie deze zomer alsnog een fysiek congres te organiseren, maar dat bleek alsnog niet mogelijk. Daarom gaat GDC dit jaar voor het eerst in de lange geschiedenis online.

  Het programma voor 4, 5 en 6 augustus bestaat uit een congres met talks en panels, interactieve Ask Me Anything (AMA) sessies, netwerken in de sponsor showcase, en speciale GDC Pitch events. Het programma begint iedere dag om 6.00 uur Pacific time (15.00 uur Nederlandse tijd). Van 16.00 tot 19.45 uur zijn er talks, tussen 20.00 en middernacht is het tijd voor netwerken, gevolgd door talks tot 3.45 uur in de ochtend, met daarna een uur netwerken om af te sluiten.

  Hieronder een aantal highlights uit het programma.

  Vergeten vrouwen

  Het programmeren is door vrouwen uitgevonden, ze waren de oorspronkelijk ontwikkelaars van de ENIAC, ontwikkelden de eerste compiler en hebben een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van vele baanbrekende programmeertalen. Maar deze geschiedenis is grotendeels verloren gegaan. In haar talk graaft Brenda Romero deze fascinerende geschiedenis op, onderzoekt wat er is gebeurd en kijkt hoe hun bijdragen vandaag de dag nog steeds van invloed zijn op het computergebruik en de groei ervan.

  Portfolio-advies (ook voor studenten)

  Met de steeds toenemende concurrentie is het voor artists ook lastiger om aan de slag te komen. Een panel bestaande uit Greg Foertsch (Senior Art Director op een nog niet aangekondigd project), Gavin Goulden (Lead Character Artist, Insomniac Games), Claire Hummel (Art Director, Valve), Gwen Frey (Founder and Owner, Chump Squad) en Magnus Lehmann (Art Director, Riot Games) vertelt in de Killer Portfolio or Portfolio Killer sessie hoe je veelgemaakte fouten voorkomt en hoe je een portfolio samenstelt die op een positieve manier de aandacht weet te trekken en je kans op een droombaan vergroot. Het panel gaat ook in op gangbare wervingspraktijken en de verschillen per studio.

  GDC Pitch

  Op 4 en 5 augustus om 21.30 uur presenteren geselecteerde GDC Play studios pitchen hun game in een live stream voor een panel van investeerders en uitgevers, waaronder WINGS Interactive, Makers Fund, Finji en Raw Fury. Na een ronde vragen en advies bepaalt de jury de winnaar van de dag.

  Maak kans op een gratis pas

  Control-lezers maken kans op een gratis Conference Pass ter waarde van 399 dollar. Met deze pas kan je deelnemen aan alle onderdelen van de online GDC, en je krijgt de rest van het jaar toegang tot de gehele GDC Vault. Wil je kans maken op deze pas, vul dan uiterlijk 24 juli dit online formulier in.

  Beeld: Mary Kenneth Keller, een Rooms-Katholieke non, opleider en informatica pionier. Keller was een van de eerste twee personen in de VS die promoveerde in computerwetenschappen.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img