More

  Uit Nu! • ‘Speel het Spel’ van Ellis Bartholomeus

  Ellis Bartholomeus is ontwerper die na het afronden van haar studie aan de Design Academy haar kennis gebruikt om spelontwerp in te zetten als methode en tool om mensen aan het leren te krijgen. En ze schrijft boeken. Speel het Spel is cde tweede titel van haar hand.

  Bartholomeus werkte in de ruim 20 jaar sinds haar studie mee aan 50 games en interactieve producties en alle kennis en ervaring die ze daarin opdeed bundelde ze in Apply Play, een boek over de kunst van het spelen. Nu is er een tweede boek van haar hand Speel het Spel. Eigenlijk is het niet echt een nieuw boek, maar een Nederlandse vertaling van Apply Play.

  In Speel het Spel geeft Bartholomeus haar lezers handvatten om zelf aan de slag te gaan met gamification. Ze laat zien hoe verschillende spellen, verschillende doeleinden kunnen dienen: van het aanleren van bepaalde vaardigheden tot en met het ontwikkelen van je empathisch vermogen. Gaandeweg en spelenderwijs leert de lezer aan de hand van voorbeelden van bekende spellen de waarde van spelen ontdekken. Met aan het einde van ieder hoofdstuk een persoonlijke opdracht. Tot slot geeft ze concrete richtlijnen en een checklist voor wie zijn eigen spel wil ontwikkelen.

  De ebook versie van Speel het Spel is voor €19,99 te downloaden via de website van Boom Uitgevers. Daar kan je ook voor €22,50 een papieren exemplaar bestellen. Maar je kan ook terecht bij de meeste andere (online) boekwinkels.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img