More

  Alterego Games werkt aan horror game ‘Sanity of Morris’

  Indie developer Alterego Games kondigt hun nieuwe game Sanity of Morris aan en je kunt gelijk aan de slag met een speelbare demo van dit psychologische horror-avontuur.

  Sanity of Morris vertelt het verhaal van John Morris. Tijdens de zoektocht naar zijn vader wordt Morris geconfronteerd met situaties die moeilijk te begrijpen of zelfs te geloven zijn. Verteerd door complottheorieën probeert hij zijn verstand niet te verliezen.

  Verhalen vertellen

  De game staat mijlenver van de eerste Alterego-titel, het lieflijke Woven. “Ik snap waarom dat zo lijkt,” zegt game designer Vincent da Silva. “Maar we vinden dat er best veel overeenkomsten zijn. Beide games worden gedreven door het verhaal en emotie. We willen met onze games verhalen vertellen, maar ons niet laten beperken door een bepaald genre.”

  Spelen met licht

  Da Silva is met name blij met de link tussen de atmosfeer van de game en de belangrijkste mechanic: “Licht is een van de elementen waar we in onze game mee spelen. In het donker ben je veilig, maar bang. In het licht voel je je geestelijk prima, maar kan je wel door vijanden ontdekt worden. Alleen in het licht kan de speler interactie hebben met voorwerpen, dit dwingt je om te wisselen tussen licht en donker. Dat geeft een hele interessante dynamiek aan de game, waarbij je steeds heel bewust moet bedenken of je gevaar wil lopen.”

  Alpha demo

  De alpha demo van Sanity of Morris is nu gratis te downloaden op Steam. Release van de volledige game staat gepland voor het laatste kwartaal van dit jaar. Sanity of Morris komt in ieder geval uit voor PlayStation 4, Xbox One, PC en MacOS. En als ze de voldoende tijd hebben ook voor Switch en Linux. Ook voor deze game werkt Alterego weer samen met uitgever StickyLock Studios.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img