More

  Uit Nu! • Hak toeristen in de pan in party game Cannibal Cuisine

  Cannibal Cuisine, de nieuwste party game van Belgisch indie trio Rocket Vulture, is nu te koop voor Switch en PC.

  De titel doet al weinig goeds vermoeden en in Cannibal Cuisine gaan er inderdaad mensen de pan. Als speler moet je god Hoochooboo tevreden houden met het koken van nietsvermoedende toeristen. Uiteraard gaat dat niet zonder slag of stoot en weren de op het menu staande vakantiegangers zich heftig. En dan krijg je een soort Overcooked met combat, magische krachten met een snufje platformer. De game heeft een single player mode, maar je kan ook samen met of tégen maximaal drie anderen spelen. Thuis op de bank of online.

  Switch ideaal voor party games

  Niels Dehaes, mede-oprichter van Rocket Vulture over de keuze voor Switch en PC als launch platforms: “Wij zien de Switch als het primaire platform omdat het ideaal is voor een party game als Cannibal Cuisine. Het is een zeer toegankelijk platform en het is de enige console die standaard met twee controllers geleverd wordt. PC blijft uiteraard een vaste waarde en de ontwikkeling is minder complex, dus een Steam release kon natuurlijk niet ontbreken bij de launch.”

  Controle

  Qua development is dat volgens Dehaes prima te combineren: “Door gebruik te maken van de Unity engine is het grootste deel van de ontwikkeling hetzelfde. Wel moeten we altijd rekening houden met de hardware limitaties van de Switch en moeten platform-specifieke zaken zoals friend invites en achievements apart ontwikkeld worden. De ontwikkeling op Switch is vergelijkbaar met andere console platformen. Dit is over het algemeen een stuk moeilijker dan de ontwikkeling voor Steam. Naast het feit dat je alles moet testen op de Switch hardware is er veel meer controle van het platform uit. Je game wordt heel grondig getest door het Nintendo team en elke bug of verkeerde implementatie van features moeten weggewerkt worden voor je mag releasen.”

  Red ocean?

  Ondanks het feit dat het in de Nintendo eShop tegenwoordig een stuk drukker is, ziet Dehaes nog voldoende kansen: “Het klopt dat de Nintendo Switch in het begin veel indies successen kenden. Maar naast de schaarste aan games op dat moment ging dit vaak om ports van games die al succesvolle releases gekend hadden op andere platformen, en dus ook al een fanbase en visibiliteit hadden opgebouwd. De kwaliteit van deze games was volgens mij meer doorslaggevend dan het moment van de release. De Switch blijft ook uitstekend verkopen en de playerbase kent dus nog steeds een enorme groei. Er is zeker en vast nog ruimte, maar met een nieuwe release heb je natuurlijk nooit zekerheid.”

  Cannibal Cuisine is voor €12.99  te koop in de Nintendo eShop en op Steam. Ben je er snel bij, dan pak je ook nog een leuke korting mee.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img