More

  Door coronacrisis 200.000 euro extra voor Digitale Cultuur

  Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie houdt door de coronacrisis ruim een miljoen over. Een deel van dat geld gaat nu naar de Deelregeling Digitale Cultuur.

  Door het coronavirus gaan een aantal grote evenementen, workshops en festivals die van het Stimuleringsfonds een subsidie zouden krijgen niet door. Hierdoor is er voor 2020 een bedrag van € 1.100.000 beschikbaar gekomen dat het fonds een andere bestemming kan geven.

  Van dit bedrag wordt vier ton gereserveerd voor het het opstarten van de internationale regelingen zodra dat weer mogelijk is. De overige € 700.000 wordt verdeeld onder andere regelingen van het Stimuleringsfonds, waaronder de Deelregeling Digitale Cultuur.

  Twee ton voor Digitale Cultuur

  De Deelregeling Digitale Cultuur aanvraagronde van 12 augustus en die van 7 oktober zijn elk verhoogd met € 100.000, waarmee voor elke ronde een totaalbedrag van € 400.000 beschikbaar is. “Het Stimuleringsfonds verwacht hiermee, naast de bestaande coulancemaatregelen, een bijdrage te leveren aan het beperken van de negatieve consequenties van de covid-19-crisis voor makers in ons werkveld,” aldus de verklaring van het fonds.

  Aangepaste werkwijze

  Het Stimuleringsfonds heeft door het coronavirus en de toename in aanvragen de werkwijze moeten aanpassen. Het is momenteel niet mogelijk om conceptversies van aanvragen ter advies voor te leggen aan de stafmedewerkers van het fonds. Vragen over de procedure, begroting of een projectplan kunnen per mail worden gesteld aan Sean Gilis of Odiel van de Nobelen.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img