More

  Uit Nu! • Pushy and Pully in Blockland nu uit op PC en Xbox One

  Amsterdamse indie developer Resistance Studio heeft hun eerste game uitgebracht: Pushy and Pully in Blockland is nu te downloaden voor PC en Xbox One.

  Pushy and Pully in Blockland is een arcade game waarin je in je eentje of in co op met een andere speler door de levels moet zien te komen om te ontsnappen uit Blockland. Dit doe je door het schuiven van blokken en het bestoken van je vijanden met bommen – denk Bomberman – en andere wapens.

  Vertraging bij Sony

  De game wordt ontwikkeld voor PC, Xbox One, Nintendo Switch en PlayStation 4, maar de release is niet tegelijkertijd. “Ons marketingbureau adviseerde ons om de release te verdelen, en ook vanwege de vertraging door Covid-19,” zegt Ester Sánchez, oprichter van Resistance Studios. “Dat is ook de reden waarom we nog geen datum hebben voor PS4. De bedoeling was om die versie tegelijk uit te brengen met de Switch, maar helaas is er veel vertraging bij Sony en daar hebben we geen controle over. Gelukkig hebben we op de andere platformen geen vertraging opgelopen.”

  Wings Fund

  Een deel van de funding voor Pushy and Pully in Blockland kreeg Resistance Studio van het Wings Fund, een organisatie die diversiteit in games wil vergroten. In eerste instantie door het investeren in games die ontwikkeld worden door vrouwen en gender minority developers. Sánchez over hoe ze die funding binnenhaalde: “Ik heb een aanvraag ingediend via de website en daarna namen ze contact met me op. We hebben verschillende gesprekken gehad en het was een vrij lang proces, maar dat vind ik normaal aangezien een game funden en het belangrijk is dat ze er zeker van zijn dat het een serieus bedrijf is.”

  “Ze helpen me ook met de promotie van de game en geven me zakelijk advies. Dus het is niet alleen het geven van geld, waarna je het verder zelf uit moet zoeken,” aldus Sánchez. Over de details van de overeenkomst kan ze niets delen, maar de voorwaarden van het Wings Fund waren volgens haar gunstiger dan van andere investeerders waar ze naar heeft gekeken.

  Eerst PC en Xbox One, de rest volgt

  Pushy and Pully in Blockland is voor €9,99 te downloaden voor PC (Steam) en Xbox One. Op 21 mei komt de game uit op Nintendo Switch. PlayStation 4 volgt hopelijk snel daarna, maar hiervoor is dus nog geen datum bekend.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img