More

  Bonami SpelComputer Museum overleeft tijdens gedwongen coronasluiting

  The National Videogame Museum in het Verenigd Koninkrijk heeft het door de sluiting vanwege het coronavirus moeilijk. Zo moeilijk dat het wel eens het einde kan betekenen voor het museum. Daarom begonnen ze een inzamelingsactie. De Nederlandse stichting Bonami SpelComputer Museum staat er gelukkig beter voor: “De kans dat we moeten permanent sluiten is gering, maar uitsluiten kunnen we het nooit.”

  “Voor een korte tijd redt Bonami het wel zonder bezoekersinkomsten, maar er is wel een omslagpunt,” zegt mede-oprichter en voorzitter van de stichting, John Groenewold. “Wanneer dit omslagpunt bereikt wordt heeft voor een groot deel te maken met wat onze overheden doen en mogelijk maken. De kans dat we moeten sluiten is gering, maar uitsluiten kunnen we het nooit.”

  Uitbreiden van de tentoonstelling

  Met het doen van investeringen wacht het museum even, maar ze zitten niet stil, “De PlayStation 5 experience gaat door, daar was het geld al voor opzij gezet,” aldus Groenewold. Ook is er nu tijd voor klussen waar het museum normaal nauwelijks aan toekomt: “Begin 2019 zijn we gestart ons nieuwe grotere pand in Zwolle. Vanaf dat moment konden we de collectie die nog in de opslag stond gaan toevoegen aan de expositie. Als je open bent gaat dat maar mondjesmaat. Als je dicht moet, zoals nu, dan kan dat een positieve wending geven. We zijn druk bezig om de tentoonstelling te vergroten.”

  Klaar voor heropening

  Die positieve houding heeft Groenewold ook ten opzichte van de toekomst: “De coronacijfers zien er op dit moment hoopvol uit en hopelijk kunnen we snel weer bezoekers ontvangen.” Hij begrijpt wel dat daar aanpassingen voor nodig zijn: “Ondernemen is en blijft een prachtige tak van sport, maar je moet wel mee kunnen doen. We zijn ook al bezig om de anderhalvemetermaatschappij bij ons in te richten en ik moet zeggen dat gaat prima. Met gezond verstand naar de omstandigheden kijken en dan komen we er echt wel goed uit.”

  Doneren hoeft niet, maar mag wel

  Als we Groenewold vragen wat mensen kunnen doen om het museum te steunen kijkt hij in eerste instantie naar betere tijden: “We zijn klaar om binnen de gestelde overheidsregels open te kunnen en we hopen dat mensen ons bezoeken als het weer mogelijk is.” Maar uiteraard zijn donaties ook welkom:” Voor eenieder die het museum waardeert en het dit erfgoed een warm hart toedraagt bestaat er natuurlijk de mogelijkheid een financiële injectie te geven door hun steun om op onze rekening kenbaar te maken.”

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img