More

  Indigo gaat online vanwege coronavirus

  Indigo, het showcase-event van Dutch Game Garden, gaat zeker door op 26 juni, maar dan wel als online evenement.

  “We hielden bij DGG de hoop om eind juni een fysiek event te kunnen hosten, als de restricties zouden worden opgeheven,” zegt Tom Jongens, communication manager bij de DGG. “Maar zelfs in dat geval was het lastig geweest om Indigo te organiseren zoals we het voor ogen hadden. We moesten teveel veranderen en bezoek uit het buitenland zou waarschijnlijk onmogelijk zijn.”

  Om te kijken wat het beste alternatief was deed DGG navraag bij de bedrijven in het incubation-programma en luisterde naar signalen vanuit de industrie. Door het wegvallen van evenementen bleek er een grotere behoefte dan ooit om te kunnen netwerken. Daarom besloten ze het evenement niet te annuleren of uit te stellen tot een later moment, maar kozen ze voor een online format.

  Live streams en video conferencing

  Alle Indigo talks worden live gestreamed, en in het programma is er ruimte voor sessies over de gevolgen van het coronavirus voor Nederlandse developers. De MeetToMatch meetings gaan gewoon door, maar dan via de video conferencing tool op het platform.

  Ook de showcase krijgt een online format, met de mogelijkheid om rechtstreeks contact te leggen met de developer. Om meer developers de kans te geven mee te doen aan Indigo is de deadline om je aan te melden verlengd tot 30 april. Als showcaser moet je wel een PC-build van je game hebben.

  Goedkopere kaarten

  Alle veranderingen hebben ook gevolgen voor de prijs van de kaartjes. Toegang tot de showcase is nu gratis, voor €15 kan je de talks volgen, en voor €45 heb je toegang tot het MeetToMatch platform. Koop je uiterlijk 26 april een kaartje, dan krijg je 50 procent korting. Mensen die al een Indigo ticket hadden gekocht hebben automatisch toegang tot het online event plus alvast een kaart voor Indigo 2021.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img