More

  Belgische developers somber over de gevolgen van corona-crisis

  Om te kijken wat de gevolgen zijn van Covid-19 riep de European Games Developer Federation (EGDF) Europese bedrijven op om hierover een enquête in te vullen. Vooruitlopend op de resultaten van de volledige enquête deelt Vlaamse branche-organisatie FLEGA enkele cijfers uit de Belgische industrie. Het viel hen op dat Belgische respondenten de toekomst somberder inzien dan studio’s in andere Europese landen.

  Kleine studio’s hard getroffen

  Drie van de vier Belgische studio’s ervaart ernstige gevolgen van de crisis; met name kleinere studio’s met minder dat tien mensen worden volgens FLEGA hard getroffen. Grotere bedrijven zijn volgens de branche-organisatie veerkrachtiger omdat ze financiële reserves hebben en aan meerdere interne en externe projecten tegelijkertijd werken.

  Onzekerheid

  Veertig procent van de Belgische studio’s zegt veel onzekerheid te ervaren en bang te zijn voor uitstel van projecten en deals. Een op de vijf studio’s zegt dat ze kleiner zijn geworden en het risico lopen om helemaal te moeten sluiten. Ongeveer de helft van de Belgische respondenten zegt dat ze onder de huidige omstandigheden maximaal zes maanden kunnen overleven, en dertig procent is bang dat ze het niet langer dan drie maanden vol kunnen houden.

  Belgische steun

  De Belgische overheid heeft verschillende maatregelen getroffen om bedrijven te ondersteunen. FLEGA verzamelde deze regelingen in een blogpost op hun website. Ook roepen ze Vlaamse studio’s op zich te melden als ze in de problemen raken, zodat ze data kunnen verzamelen waarmee ze kunnen proberen om meer financiële steun voor de game-industrie te krijgen.

  Hulp voor heel Europa

  Zo’n vijftig procent van de Belgische developers gaf aan dat ze door het wegvallen van evenementen als GDC problemen hebben bij het vinden van investeerders en om contracten te tekenen. Dit geldt ook voor de meerderheid van de andere Europese developers. Om Europese developers in deze moeilijke tijd te ondersteunen hebben de EGDF, het Duitse remote control productions (rcp), de organisatie van Reboot, en het Nederlandse MeetToMatch de handen ineen geslagen en organiseren zij op 13 en 14 mei de European Games BizDev Gathering.

  Beeld bovenaan de pagina: National Institutes of Health
  Overig beeld: FLEGA

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img