More

  Playgrounds organiseert gratis online festival

  ‘Werk zoveel mogelijk thuis’ is op het moment het advies van overheden wereldwijd. Het is even wennen, maar voor veel mensen is dat praktisch gezien prima haalbaar, maar het is soms best eenzaam.

  Een hart onder de riem in vage tijden

  Om mensen uit hun isolement te halen organiseert Playgrounds op 16 april een gratis online festival. Festival directeur en curator Leon van Rooij over het initiatief: “Door COVID-19 zitten vele animatoren, illustratoren, developers, studenten etc uit onder andere de game- en animatie-industrie geïsoleerd thuis te werken. Om toch een beetje contact met elkaar te houden, geïnspireerd te blijven en deze tijd te gebruiken om kennis en skills bij te spijkeren hebben we een online festival opgezet. Dit is gratis toegankelijk als hart onder de riem in deze vage tijd.”

  Talks, panels, workshops en portfolio reviews

  Aan de invulling van het programma wordt nog druk gewerkt, maar er wordt ingezet op twee live streams. Op de ene stream worden tien artist talks uitgezonden, ondermeer van Loish en Pablo Carpio. Het andere kanaal wordt gevuld met Firestarter panels over werken op afstand, de impact van corona op de industrie, portfolio verbetering, en hoe je geld kan verdienen met je werk.

  Verder zijn er diverse workshops van onder andere concept artist en illustrator Jama Jurabaev en concept/environment artist en illustrator Leon Tukker, en portfolio reviews via Zoom met Ubisoft, Riot, Axis en meer bedrijven.

  Hou de Playgrounds website of de Facebook pagina van het evenement in de gaten voor updates.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img