More

  Overheid helpt ondernemers, Minit en Nuclear Throne in de uitverkoop, en gratis rekenen met Garfield

  Het zijn voor veel zelfstandige ondernemers moeilijke tijden. Daarom komt het kabinet hen tegemoet met verschillende noodmaatregelen. Daarnaast zorgen Nederlandse developers dat we ons wat minder vervelen, en dat kinderen door kunnen leren terwijl ze thuis zitten. Ook heeft de internationale game-industrie de handen ineen geslagen voor een GDC relief fund.

  De overheid helpt

  Gisteren kondigde het kabinet een pakket aan noodmaatregelen aan om ondernemers een zzp-ers te steunen. De betaling van belasting wordt uitgesteld, de overheid neemt waar nodig een groot deel van de arbeidskosten over, kredietvoorwaarden worden versoepeld en mensen die het zwaarst zijn getroffen kunnen zelfs 4.000 euro krijgen.  Op de website van de Kamer van Koophandel vind je een uitgebreidere toelichting.

  Ongekende korting van Vlambeer

  Vlambeer geeft normaal nooit korting op hun games, maar om de (zelf) isolatie van vele mensen aangenamer te maken wijken ze van dit principe af. Voor 48 uur lang is Nuclear Throne met de maximale mogelijke korting van 90% te koop op Steam. Dit betekent dat je tijdelijk slechts 99 cent betaalt voor de game.

  Duizend keer Minit

  De makers van Minit (waaronder Kitty Calis en Jan Willem Nijman) geven geen korting. Wel geven ze 1.000 stuks van de game gratis weg op Itch.io. Het ging razendsnel, dus als je je gratis game nog niet te pakken hebt dan is het helaas te laat.

  Gratis rekenen met Garfield

  De scholen en kinderopvangcentra in Nederland zijn tijdelijk gesloten, maar het onderwijs moet doorgaan. Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum wil daarbij helpen en laat leraren en het rekenonderwijs het door Grendel Games ontwikkelde rekenspel Garfield’s Count Me In tot 6 april gratis gebruiken. Ook komen ze ouders tegemoet door de game zowel op Google Play als in de Apple App Store tot 25 maart gratis te maken.

  Wings GDC relief fund

  Developers die financieel zwaar zijn getroffen door het annuleren van GDC kunnen een beroep doen op het Wings GDC relief fund. Dit fonds is in het leven geroepen door investeringsfonds Wings, samen met een groot aantal bedrijven die geld doneren. Onder andere Gamedev.world, het online congres van Rami Ismail, organiseert van 27 maart tot 3 april een inzamelingsactie, met onder andere a Pay-What-You-Want games bundle, een game jam, en gratis online live talks en Q&A.

  Beeld via Devolver twitter

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img