More

  Meer Nederlandse game-evenementen geannuleerd door coronavirus

  Steeds meer evenementen wereldwijd worden afgeblazen door het coronavirus. In Nederland zijn de Everything Procedural Conference en het Firstlook Festival geannuleerd. Indigo gaat vooralsnog wel door.

  Everything Procedural Conference geschrapt

  Everything Procedural Conference is een jaarlijks congres over procedural content generation voor games. Het evenement zou op 22 april plaatsvinden bij de Breda University of Applied Sciences. Via Twitter liet de organisatie echter weten dat het congres niet doorgaat: “Met het oog op gezondheid en veiligheid hebben we besloten om de 2020-editie van de “Everything Procedural Conference” te schrappen.” Mensen die al een kaartje hebben gekocht krijgen automatisch hun geld terug.

  Ook Firstlook sneuvelt

  Ook is er dit jaar geen Firstlook Festival. Directeur Ruben Heere in een schriftelijke verklaring: “Met pijn in ons hart moeten wij mededelen dat er dit jaar geen editie van Firstlook Festival zal plaatsvinden. De reden hiervoor is de onzekerheid rond het coronavirus en de gevolgen die dit heeft voor de marketingkalender en budgetallocatie van de gamesindustrie en aanverwante markten in 2020.”

  Het festival stond pas gepland voor oktober, maar toch trekt Blammo er nu al de stekker uit: “De productie, sales en promotie van een grootschalig evenement zoals Firstlook Festival heeft een lange aanlooptijd nodig. De ontstane onzekerheid maakt dat het risico van het opstarten van een dergelijke productie op dit moment te groot is,” aldus Heere.

  Nordic Game wordt in tweeën geknipt

  De Nordic Game Conference wordt in twee delen opgeknipt. Op de Nordic Game website legt de organisatie uit dat ze het evenement al 16 jaar in mei organiseren en die maand niet helemaal los wilden laten, maar de verwachte beperkingen op grote bijeenkomsten in Zweden dwong hen om actie te ondernemen: “Na lang overleg hebben we besloten om ons mei-evenement in een flexibel formaat door te laten gaan, en daarin de delen van het huidige sprekersprogramma online te streamen, en daarnaast optioneel business meeting op afstand aan te bieden aan de NG20 pashouders die niet op locatie kunnen zijn.” Alles wat in mei geen doorgang kan vinden wordt uitgesteld naar een tweede evenement eind november.

  Reboot Develop Blue wordt uitgesteld

  Reboot Develop Blue dat gepland stond voor eind april in Dubrovnik leek in eerste instantie gewoon door te gaan, maar ook dit evenement is uitgesteld naar later dit jaar. Op een verklaring op Facebook legt de organisatie uit waarom: “De situatie met betrekking tot het virus is wereldwijd in de afgelopen 48 uur geëscaleerd, de VS heeft reizen vanuit en naar Europa voorlopig verboden, en meer dan een paar Europese landen zijn in lockdown gegaan vanwege het verspreiden van het virus, daarom vallen we terug op een backup om de conference-data van Reboot Develop Blue 2020 te wijzigen naar een deel van het jaar dat veiliger is, en beter bereikbaar voor het publiek, de sprekers en partner vrienden wereldwijd. De locatie blijft hetzelfde, en de nieuwe data zijn 15 tot en met 17 oktober.” Mensen die al  kaarten hadden gekocht ontvangen deze week meer informatie.

  DevGamm gaat online

  DevGamm Moskou gaat nog wel door, maar door de dreiging van het coronavirus wel in aangepaste opzet.  “Als gevolg van de COVID-19 pandemie moeten we DevGAMM Moskou in een online format veranderen. Ja, we doen dezelfde mooie conferentie, gewoon zonder handdrukken en lange vluchten,” aldus de verklaring van het team. DevGamm in Kiev (augustus) en in Minsk (november) behouden wel hun normale format. De kaarten voor DevGamm online zullen goedkoper zijn dat voor de offline evenementen. Mensen die al een ticket voor de Moskou-editie hebben gekocht krijgen binnenkort een email van de organisatie.

  Voorbereidingen Indigo, Devcom en Gamescom gaan door

  Dutch Game Garden gaat er vooralsnog vanuit dat Indigo in juni doorgang kan vinden. “Op dit moment is er bij overheden wereldwijd veel fluctuatie in informatie en strategieën. We kijken uiteraard naar alternatieven, maar voor nu gaan we verder zoals gepland. In de komende weken houden we dagelijks de situatie in ons land scherp in de gaten en blijven evalueren,” aldus een verklaring op de DGG website.

  Gamescom in Keulen denkt ook nog niet aan annuleren. In een verklaring op de Facebook-pagina van het evenement valt te lezen dat ze de gezondheid van alle bezoekers en partners zeer serieus nemen, maar dat eind augustus nog ver weg is: “We volgen uiteraard de aanbevelingen van de verantwoordelijke overheidsinstanties met betrekking tot grote evenementen, evalueren deze dagelijks en nemen onze besluiten na zorgvuldige overweging.” Op het moment gaan de voorbereiding volgens planning door, maar mocht Gamescom toch niet doorgaan, dan krijgen personen die een kaart hebben gekocht gewoon hun geld terug.

  Devcom verstuurde dezelfde verklaring via email en als antwoord op de vraag of er daar dit jaar weer een Holland Paviljoen is antwoordde kersverse DGA voorzitter Derk de Geus: “Dat is wel de bedoeling!”

  Eerder geannuleerde evenementen

  Afgelopen donderdag besloot De Game Bakery om de awarduitreiking die voor vrijdag 13 maart stond gepland voor onbepaalde tijd uit te stellen.  Eerder was de Mobile World Conference in Barcelona door de vele afzeggingen genoodzaakt om hun evenement in februari af te blazen. Toen GDC te maken kreeg met afzeggingen van belangrijke partijen besloten zij het congres uit te stellen. SXSW werd door de stad Austin gedwongen om hun evenement te annuleren. BitSummit trok zelf de stekker uit hun event in mei, net als de ESA die bekendmaakte dat het door hen georganiseerde E3 in juni niet plaatsvindt. De Apple Worldwide Developers Conference in juni gaat wel door, maar dan in een nieuw online format.

  Beeld: Firstlook Festival 2018

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img