More

  Disc Room is de nieuwe game van Kitty Calis en Jan Willem Nijman

  Kitty Calis en Jan Willem Nijman hebben samen met Terri Vellmann en Doseone hun nieuwe game Disc Room aangekondigd. Komt die naam je bekend voor? Dat kan kloppen. De gelijknamige Humble exclusive was de basis voor Disc Room, maar niet meer dan dat.

  “Alles is nieuw” zegt Nijman. “Elke lijn code, de graphics, audio, gameplay, en een uitgebreid verhaal. Ook unlocken spelers steeds meer mogelijkheden, je kunt tijd vertragen, onsterfelijk dashen, of zelfs clones van jezelf maken. Het is een hele nieuwe game, met alleen de kern hetzelfde: je wordt achterna gezeten door dodelijke cirkelzagen. Maar Disc Room is zo veel meer. Een episch science fiction verhaal waarbij je een gigantische intergalactische disc verkent, vol met gevaren, puzzels, en cryptische geheimen.”

  Daarnaast is er een puzzelelement aan de game toegevoegd. “De Humble versie was echt een pure arcade game,” legt Nijman uit. “Disc Room vraagt nog steeds veel van je reflexen – hoewel we uitgebreide accessibility opties zullen hebben, waardoor iedereen op eigen niveau kan spelen – maar daarnaast verdiept de game zich ook in een verhaal met diverse puzzels en kosmische raadselen. Waar komt de disc vandaan? Waarom gaat deze deur niet open? En dat is niet alles, je kunt jezelf nog steeds kapot gooien op een highscore en concurreren met je vrienden.”

  Ook het team is anders dan de vorige game. Nijman hierover: “Naast Kitty Calis, Doseone en mezelf hebben we nu ook Terri Vellmann aan boord, en Devolver Digital geeft de nodige steun als uitgever!”

  Naast alle veranderingen zijn er volgens Nijman ook blijvertjes: “Wat we van de humble game hebben geleerd is zeker meegenomen. Het wordt een gigantisch ruimteschip vol gevaar en de levels zijn inderdaad nog steeds handgedesigned.”

  Disc Room komt ergens later dit jaar uit.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img