More

  Adriaan de Jongh werkt aan een nieuwe dansgame voor mobiel

  Adriaan de Jongh heeft de eerste beelden van zijn nieuwe game gedeeld, en hij is een beetje terug bij zijn oude stiel want Secret Shuffle is een dansgame voor mobiel.

  Ongemakkelijke interactie

  Vóór het succes van Hidden Folks stond De Jongh voornamelijk bekend om experimentele games die draaien om (ongemakkelijke) interactie. In Friendstrap moeten twee mensen samen een zolang mogelijk een mobiele telefoon vasthouden en Fingle is een potje vingervrijen op een tablet. Bounden was de eerste dansgame van De Jongh: spelers moeten de door Nationaal Ballet gemaakte choreografie dansen, terwijl ze samen dezelfde telefoon vasthouden.

  Stiekem met je gedanst

  Secret Shuffle is ook een multiplayer dansgame voor mobiel, maar dit keer heeft elke speler een eigen telefoon. Via de koptelefoon horen zij muziek en al dansend moeten zij de andere speler(s) zien te vinden die op hetzelfde liedje dansen. Het spel kan gespeeld worden met 5 tot 50 spelers.

  Op dit moment heeft de game vier verschillende game modes, te weten Pairs, Groups, Split en Fakers. In Pairs moeten twee spelers die hetzelfde nummer horen elkaar in een grotere groep zien te vinden. In Split krijgt de helft van de spelers hetzelfde nummer wederom met als doel dat spelers die hetzelfde liedje horen bij elkaar komen. In Fakers hoort iedereen hetzelfde nummer, behalve twee spelers; zij horen helemaal niets, maar moeten het toch op een dansen zetten om niet ontdekt te worden. Wat de gameplay van Groups is, is nog niet bekend.

  Nog een paar maanden wachten

  De Jongh ontwikkelt Secret Shuffle samen met Merlijn de Vries, Sandy Seifert, Yero Pharaoh en Gilles van Leeuwen, maar daar komen waarschijnlijk nog wat mensen bij. De release van de gamer staat gepland voor komende zomer. De prijs van Secret Shuffle komt waarschijnlijk rond de 25 euro te liggen, maar als één speler de game heeft gekocht, dan mag de rest gratis meespelen. Net als bij een bordspel.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img