More

  Dutch Game Garden gaat verhuizen

  Op 1 april (geen grap) verruilt Dutch Game Garden hun kantoor in de Jaarbeurs voor een eigen verdieping bij start-up hub Dotslash in Kanaleneiland. Buiten de nieuwe locatie verandert er volgens managing director JP van Seventer weinig: “We draaien ons eigen programma passende bij onze doelgroep.”

  De DGG begon aan de Drieharingstraat in het centrum van Utrecht, vervolgens verhuisde de organisatie naar een groot pand aan de Neude waar ze huisbaas waren voor tientallen bedrijven. Met de verhuizing naar de Jaarbeurs was DGG huisbaas af. Na vijf jaar op deze locatie loopt het huurcontract en verhuist DGG voor het eerst naar een kantoor buiten het centrum van de stad.

  Veranderde visie

  De verhuizing houdt volgens Van Seventer geen verband met de onlangs toegekende subsidie van bijna 6 ton. De reden voor de verhuizing lijkt bij de huidige verhuurder te liggen. “De Jaarbeurs heeft inmiddels een andere visie op verhuur aan early stage startups dan 5 jaar geleden, welke voor onze game startups niet haalbaar is,” legt hij uit.

  Niet iedereen gaat mee

  Niet alle bedrijven verhuizen mee. “Sommige bedrijven waren wel toe aan een eigen voordeur of kiezen voor een kantoor in het klassieke oude centrum van Utrecht,” zegt Van Seventer. “Welke bedrijven meeverhuizen zal binnenkort op de website te zien zijn.”

  De vereisten om je binnen de DGG te kunnen vestigen veranderen volgens hem niet: “Bedrijven moeten net als nu passen bij Dutch Game Garden en onderdeel willen zijn van ons cluster. Uiteraard geldt dat voor alle bedrijven die meegaan gezien ze al bij het cluster horen.”

  Eigen programma blijft

  Het feit dat DGG onderdeel uit gaat maken van een start-up/scale-up community maakt voor de koers van het incubation programma niet uit “We gaan gewoon verder met alle soorten game-bedrijven die een serieus bedrijf willen zijn en hun games graag verkopen,” aldus Van Seventer. “Artistieke kwaliteit en creativiteit is onderdeel van die verkoopbaarheid. We draaien ons eigen programma passende bij onze doelgroep, dat zal altijd zo blijven.” Ook de netwerklunches blijven; alleen die van april komt in verband met de verhuizing te vervallen.

  Voors en tegens

  Van Seventer ziet de locatie van het nieuwe kantoor als voornaamste nadeel: “Het is wat verder van het station af, echter de overstap is simpel en het is maar tien minuten extra met een strak onderhouden netwerk van bussen en tram.”

  Maar hij ziet een groter aantal voordelen: “Betaalbare huur voor startende game-bedrijven en onderdeel zijn van een grotere startup community; er worden al veel evenementen en andere activiteiten georganiseerd waar game-bedrijven ook aan deel kunnen nemen. Er is makkelijker toegang tot een groot netwerk van potentiĆ«le opdrachtgevers, investeerders, mogelijke partners etcetera. Dutch Game Garden krijgt een eigen verdieping waardoor we wel een eigen karakter kunnen handhaven binnen het grotere geheel. En er is supersnel internet.”

  Wie nog afscheid wil nemen van het huidige DGG-kantoor: er is een laatste netwerklunch op de eerste woensdag van maart.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img