More

  Deze games kregen in 2019 geld van het Stimuleringsfonds

  De laatste toekenningen voor 2019 binnen het Digitale Cultuur regeling van het Stimuleringsfonds zijn bekend. Hieronder een overzicht van alle game projecten die afgelopen jaar geld hebben ontvangen. In totaal komen we op zo’n 350.000 euro.

  TinyRPG, Prrrpl
  €23.379
  TinyRPG is een game voor de smartwatch die spelers moet motiveren om zich bewust te worden van hun dagelijkse beweging.

  Let’s Play, Booi Kluiving Theatermaker
  €17.858
  In de interactieve installatie/theaterperformance ‘Let’s Play’ gaan theatermaker en performer Booi Kluiving, interdisciplinair kunstenaar Abel Enklaar en scenograaf/grafisch vormgever Kars van den Heuvel op zoek naar de betekenis van spel in het leven.

  Dit project ontving eerder in het jaar een door Theaterwerkplaats Generale Oost startsubsidie van €7.500.

  Mare Liberum, Olivier Delebecque
  €7.500
  Documentairemaker Olivier Delebecque ontvangt een startsubsidie voor het project ‘Mare Liberum’. Het project behelst de ontwikkeling van een script voor een documentaire-game dat handelt over het onderwerp migratie op zee.

  Talk To You Later, Thomas de Rijk
  €7.500
  TTYL, oftewel Talk To You Later, is een hybride game waarin de thema’s waarheid, geloof en realiteit centraal staan.

  Fabula Persona, Ferdi Özgürel
  €7.500
  Ferdi Özgürel ontvangt een startsubsidie voor het project ‘Fabula Persona’. Het project behelst een onderzoek naar en de aanzet voor het ontwikkelen van een Fabula Persona systeem in de context van gamedesign.

  Body Echoes, ImproVive
  €7.500
  Game- en mediaontwikkelaar ImproVive ontvangt een startsubsidie voor ‘Body Echoes’. Het project beoogt VR en dans samen te brengen in de vorm van een performance.

  Figure-able Game
  €7.472
  Figure-able onderzoekt de relatie tussen het fysieke lichaam en de identificatie met en representatie van het lichaam in games.

  Circe, Charlotte Madelon
  €7.500
  Gameontwikkelaar Charlotte Madelon ontvangt samen met Sonja van Vuure een startsubsidie in het kader van het project ‘Circe’. Het voorstel is gericht op de starfase van de ontwikkeling van Circe, een random generated survival strategy game geïnspireerd op de oude Griekse mythe van Circe.

  Lake, Gamious
  €35.000
  De narratieve game ‘Lake’ speelt zich af in de jaren tachtig in het fictieve dorp Providence Oaks in Oregon. De speler kruipt in de huid van Meredith Weiss, een vrouw van begin 40 die terugkeert naar het plaatsje waar ze is opgegroeid.

  Bloodbag – fase 1, Ember Glitch
  €21.816
  ‘Bloodbag’ is een 3D action adventure game dat zich afspeelt op een planeet gemaakt van vlees en botten.

  Shadow Game, Stichting Traktor
  €49.980
  ‘Shadow Game’ is een third person adventure game, gebaseerd op de huidige migratieproblematiek.

  Eloquence, Multiverse Narratives
  €23.000
  ‘Eloquence’ is een taalpuzzelspel waarin de gameplay geïnspireerd is op point and click adventure games.

  Crimson Resonance, Tweetal Studios
  €24.000
  ‘Crimson Resonance’ is een game waarin de genres shoot ‘m up en puzzle adventure samenkomen.

  Project R, 2Awesome Studio
  €19.480
  De startsubsidie heeft de gamestudio in staat gesteld om onderzoek te doen naar innovatieve vormen van gameplay. Hierbij lag de focus op ‘player death’ methodes en de moeilijkheid van levels in relatie tot ‘speed running mechanics’.

  Terra Nova, Nou & Herkauw
  €18.727
  Adri Schokker en Ruben Boxman (Nou&Herkauw) gaan een maak-workshop en world building game ontwikkelen onder de titel ‘Terra Nova’.

  Game Story Weaving, Ludomotion
  €24.000
  Het project vormt een onderzoekstraject naar de verbinding tussen verhaal en spel dat is opgezet in het kader van de ontwikkeling van de game ‘Unexplored 2: The Wayfarer’s Legacy’.

  Next Space Rebels, Fase 2, Floris Kaayk
  €50.000
  Floris Kaayk dient een vervolgaanvraag in voor het project ‘Next Space Rebels, Fase 2’, nadat hij hiervoor eerder een startsubsidie heeft ontvangen in ronde 17DA.

  Deadlines 2020

  Voor dit jaar zijn de deadlines voor het indien van een aanvraag voor de regeling Digitale Cultuur 22 januari, 15 april, 12 augustus en 7 oktober.

  Beeld: Lake van Gamious

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img