More

  Terugblik 2019 • Hidden Monster failliet, Curve Fever leeft voort

  Op 8 oktober werd het Amsterdamse Hidden Monster Games failliet verklaard. De reden, zoals bij de meeste faillissementen: er kwam niet voldoende geld binnen om de lasten te dekken.

  Het eerste verslag van de curator spreekt over een omzet van rond de €23.000 per jaar, voor zowel 2017 en 2018. Ook stopte volgens het verslag de investeerder van Hidden Monster vlak voor het faillissement met het verschaffen van middelen.

  Lastig te monetizen

  Geert van den Burg, oprichter van Hidden Monster Games, over het gebrek aan inkomsten: “Met Curve Fever hebben we altijd een grote user-base gehad van meerdere honderdduizenden spelers per maand. Als elke speler gemiddeld €0.10 per maand zou uitgeven heb je een levensvatbare game en bedrijf. Met Curve Fever Pro hebben we geprobeerd het spel te monetizen op het web en te laten groeien qua aantal spelers. Het monetizen bleek heel lastig omdat het spel voornamelijk gespeeld word door scholieren die het zien als een snack game. Dan was de andere strategie om heel veel spelers aan te trekken en ads erin te zetten. Tot vlak voor de zomer steeg het aantal spelers goed, maar niet goed genoeg. We hebben dat proberen te versnellen door sociale features te introduceren en een team game-mode. Echter had dat geen of zelfs een licht negatief effect. Soms is veel spelers hebben niet voldoende, want je moet er ook geld aan kunnen verdienen en dat is ons niet gelukt met Curve Fever. Na meer dan een jaar itereren was de schatkist leeg.”

  Ziel en zaligheid

  Ten tijde van het faillissement waren er volgens het faillissementsverslag vijf mensen in dienst. “We hebben tijdig faillissement aangevraagd zodat werknemers geen salarisachterstand opbouwden,” zegt van den Burg. “Het faillissement is heel vervelend, voor de spelers die de game elke dag spelen en vooral ook voor alle werknemers die er ziel en zaligheid in hebben gestopt en nu ander werk moeten zoeken.”

  De game is op dit moment nog wel te spelen. “Curve Fever zelf blijft draaien voor de spelers, legt Van den Burg uit. “De Steam versie is op het moment ‘on hold’ gezet en het is nog onduidelijk of die er wel zal komen.”

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img