More

  GDC 2020 • Q*Bert, Star Wars en de eerste Nederlandse sprekers

  Het duurt nog wel even voor het maart is, maar de eerste talks voor de Game Development Conference (GDC) zijn al aangekondigd, waaronder een tweetel Classic Game Postmortems.

  Q*Bert

  Warren Davis, de designer en programmer van de originele arcade-versie van Q*Bert uit 1982, kijkt in deze Classic Postmortem terug op de historie van de ontwikkeling van de klassieker. Hij vertelt over onder andere over de hardware en development tools die ze gebruikten, de evolutie van Q*Berts design. Maar ook over de marketing van de game en wat er na de launch gebeurde, tot en met de dag van vandaag. Wellicht komt de mobiele game van Lucky Kat ook nog wel even voorbij.

  Star Wars

  Raph Koster (Playable Worlds) en Rich Vogel (Certain Affinity) presenteren een Star Wars Galaxies Classic Game Postmortem. Hierin praktisch advies naar aanleiding van alles wat ze hebben geleerd over social design op grote schaal, gericht op het bouwen van een community voor games as a service. Hierbij gaan ze niet voorbij aan hoe dat allemaal vreselijk mis kan lopen.

  Uiteraard heeft GDC ook sessies over Star Wars: Jedi Fallen Order op het programma staan. Onder andere over de ontwikkeling van de character controller en over level design.

  Hollanders en Vlamingen

  De lijst van sprekers is nog lang niet compleet, maar we hebben alweer de eerste Hollanders en Vlamingen gespot (in alfabetische volgorde): Gerben Grave, Thomas Jager, Bob de Schutter,

  Korting voor Control-lezers

  Ook in 2020 is Control weer GDC media-partner. Dit betekent korting voor onze lezers. Gebruik code GDC20-CTRL-10OFF bij je GDC registratie en je krijgt 10% korting op All Access, Core + Summits, Core, en Summits passen.

  Beeld: Via GDC-website

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img