More

  Uit Nu! • Alterego Games na de moeizame ontwikkeling van Woven: “Of we klaar zijn met games? Nooit!”

  Het was geen makkelijk traject voor Alterego Games, maar het is gelukt: Woven is uit voor PC en console.

  In Woven gaat stoffen Stuffy samen met Glitch in een wollige wereld op zoek naar andere leven. Onderweg moet hij allerlei puzzels oplossen, en soms zijn daar andere skills voor nodig dan een olifantje heeft. Daarvoor is er een breimachine. Hierin kan je Stuffy voorzien van andere patroontjes, zodat hij minder opvalt in de wereld, maar je kan hem ook veranderen in een compleet ander beestje.

  Geef nooit op

  De ontwikkeling van Woven ging niet over rozen. Na afgewezen subsidie-aanvragen en een mislukte Kickstarter richtte de studio zich voornamelijk op work for hire projecten om de rekeningen te betalen. Ze werkten echter ook in langzaam tempo door aan de game. Van de zomer was er goed nieuws: Alterego had een uitgever gevonden en er was genoeg geld om de game af te maken.

  Leerzame ervaring

  Dominic de Graaf, mede-oprichter en lead programmer van Alterego kijkt blij terug op het laatste deel van het traject: “Al met al zijn we erg tevreden over de launch. Sales kunnen altijd beter, maar we hebben als kleine game studio een flink bereik kunnen genereren met honderden YouTubers en streamers die massaal reviews en let’s plays hebben gemaakt. De lancering op de vier platformen ging heel soepel, en het samenwerken met de teams van Microsoft, PlayStation en Nintendo was een hele fijne, en leerzame, ervaring. Daar komt bij dat Woven ook zeer positief beoordeeld wordt in reviews.”

  Trots

  De game is financieel nog geen klapper, maar ook hierdoor laat Alterego zich niet uit het veld slaan. “Het klopt dat als indie game de sales van Woven niet zo hard lopen als wanneer we AAA-punching power hadden gehad,” zegt De Graaf. “We zijn daarom blij dat Alterego Games nooit financieel afhankelijk is geweest van haar entertainment producten. We zijn momenteel allerlei testen aan het draaien om te kijken wat we kunnen doen om sales te boosten en zichtbaarheid te verbeteren. Met name zodat we in de toekomst des te beter weten wat wel werkt en wat niet. Dat is deel van onze lange termijnvisie. De echte winst zit hem voor ons in de enorme kennisdatabase van Game Development A tot Z. Dat het team Woven van idee tot publicatie heeft gebracht, op alle grote game platformen. Een prestatie waar wij heel erg trots op zijn.”

  “Klaar met games? Nooit!”

  Wanneer Control vraagt of ze na dit moeizame proces klaar zijn met het maken van games is De Graaf heel stellig: “Klaar met games? Nooit! Alterego Games is een game studio. We hebben ruim vijf jaar geleden deze studio opgericht om ons full-time in de game industrie te vestigen. En zeker met deze mooie launch achter de rug gaan we juist keihard doorpakken en alle kennis die we hebben opgedaan toepassen in alle projecten waar we in de toekomst aan gaan werken. Met onze eigen entertainment projecten of studio-for-hire. Wij hebben nu de kennis om games te porten én succesvol door de strenge Sony, Microsoft en Nintendo quality control heen te krijgen, deze kennis gaan we niet verloren laten gaan!

  Woven is voor €19,99 te koop voor PC, MacOS, Linux (via Steam), Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img