More

  Kickstarterdoel ‘Divinity: Original Sin’ bordspel binnen 4 uur gehaald

  Het Belgische Larian Studios werkt momenteel aan Baldur’s Gate 3. Toch is er een nieuwe Divinity: Original Sin in ontwikkeling, maar dan een analoge versie.

  Larian Studios werkt voor Divinity: Original Sin – The Board Game samen met het Canadese Lynnvander Studios, dat al een flinke reeks aan bordspellen met groot IP op hun naam heeft, waaronder Buffy the Vampire Slayer en Dragon Ball Z.

  Keuzes maken

  Divinity: Original Sin – The Board Game is een coöperatief spel over avontuur, moed, en vriendschap. De nadruk ligt op het verhaal en spelers hebben de keuze om de uitdagingen die ze tegenkomen op verschillende manieren op te lossen. Dat heeft wel gevolgen; en niet alleen voor de speler zelf, ook voor het gehele spel. Hiervoor gebruiken ze het Chronicle System. Wat dit is legt Lynnvander uit in onderstaande video.

  Het raakt de kern van Divinity

  “Een analoog avonturenspel maken waar je thuis met vrienden en familie van kan genieten is iets wat we al heel lang wilden doen,” zegt Swen Vincke, oprichter van Larian. “We waren op zoek naar een partner die op een succesvolle manier de ervaring van Divinity: Original Sin kon vertalen naar een bordspel. Na veel, heel veel prototypes zijn we blij om te zeggen dat Lynnvander echt met iets is gekomen dat de kern raakt van wat we wilden bereiken met Divinity.”

  Kickstarter

  Met de aankondiging van het bordspel werd ook een Kickstarter campagne gelanceerd voor 160.000 dollar. Dat geld was binnen vier uur binnen en op het moment van schrijven van dit artikel hebben ruim 2200 backers al bijna 390.000 dollar ingelegd.

  De release van Divinity: Original Sin – The Board Game staat gepland voor oktober 2020.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img