More

  Het VAF Gamefonds kent vier ton aan steun toe

  Vlaamse branchevereniging FLEGA maakt een overzicht van de games die in de meest recente ronde van het VAF Gamefonds geld hebben ontvangen.

  Pre-productie

  Uit de grote hoeveelheid aanvragen voor ondersteuning van pre-productie werd alleen de aanvraag van Nanopixel toegekend. Zij ontvingen €41.600 voor hun serious game VR Opleiding Scheidsrechters.

  In de categorie productie werd de aanvraag van Warcave voor €200.000 voor hun game Black Legend goedgekeurd. Black Legend is een turn-based strategy RPG die zich afspeelt in een fantasie-versie van de Nederlandse Gouden Eeuw. In mei van dit jaar ontving Warcave al €50.000 pre-productie steun.

  Productie en promotie

  Triangle Factory kreeg voor hun online multiplayer VR Shooter Hyper Dash een bedrag van € 110.126 toegekend. LuGus Studios kreeg € 31.874 voor Midnight Protocol; een tactischel narrative-driven RPG die zich afspeelt in een digitale toekomst. Dat laatste bedrag tekent wellicht wat schril af tegen de toekenningen van Warcave en Nanopixel, maar LuGus heeft door de jaren heen voor verschillende projecten reeds een dikke tweeëneenhalf ton van het VAF ontvangen .

  Polygoat kreeg €18.000 steun om hun platformer Stitchy 2 te promoten. Voor development van die game kregen ze vorig jaar al ruim €58.000.

  Jong talent

  De net afgestudeerde gameontwikkelaars Jordy Van Kerchove (Pirates Naval Warfare) en Jonathan Wolfs (Robin’s Song) krijgen elk een Wildcard voor jong talent. Zij krijgen elk een budget van €3.000 euro, en een coach die hen helpt bij het voorbereiden voor een (pre-)productie-aanvraag bij het VAF Gamefonds. Daarnaast krijgen ze een plek op de 1Up conferentie volgend jaar in Kortrijk en zijn ze genomineerd voor de Best Student Game Award bij de Belgian Game Awards.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img