More

  Gamedia wint Televizier-Ster Digital Impact award

  Vorig jaar waren ze genomineerd, maar grepen ze er net naast. Dit jaar was het wel raak: Gamedia heeft met hun Heel Holland Bakt-app de Televizier-Ster Digital Impact award gewonnen.

  Leukste ervaring

  De Televizier-Ster Digital Impact is de prijs voor het lineaire tv-programma met de leukste online ervaring. De winnaar van de award wordt gekozen door het publiek, die verkoos de door Gamemedia ontwikkelde Heel Holland Bakt-app boven de online ervaringen van Expeditie Robinson en Boer zoekt Vrouw.

  Recepten en video’s

  In de Heel Holland Bakt-app vind je recepten en handige instructievideo’s die aansluiten bij het gelijknamige TV-programma van Omroep Max. De app heeft eveneens een ingebouwde kookwekker en een boodschappenlijstje. En als het dan klaar is kunnen mensen foto’s van hun eigen baksels delen.

   

  Misschien toch nog een game

  Dittmar Tukker, CEO van Gamedia over hoe zij betrokken zijn geraakt bij het project: “We zijn ooit begonnen met de Max Geheugen Trainer. Hierna kwam de vraag of we ook Heel Holland Bakt een app wilde maken. We wisten toen dat dat programma het ontzettend goed deed en er 4,5 miljoen mensen naar keken. Echter wilde ze in eerste instantie geen game, dus het paste niet direct bij ons, maar we beschouwden het als goede PR, en als test of we zoiets in Unity konden ontwikkelen. We hebben altijd al graag een game bij dit programma willen maken, maar gezien alle bezuinigingen bij de NPO is het waarschijnlijk nu nog lastiger om hiervoor budget te krijgen. Wellicht komt die game er evengoed, want we vinden het bereiken van mensen met onze games nu eenmaal leuker dan geld verdienen. Dus wellicht zit er ooit een easter egg of een kleine game verstopt in de app….

  Beeld (Jorien Slager) bovenaan de pagina: Meesterbakker Robèrt van Beckhoven met de award 

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img