More

  Cinekid Medialab dit jaar met Minit, Untitled Goose Game en meer

  Het is bijna herfstvakantie en dat betekent bijna tijd voor Cinekid. Door het hele land gaan bijna 70.000 kinderen met hun begeleiders naar de verschillende Cinekid evenementen om films en tv-programma’s voor de jeugd te kijken, maar ook voor het interactieve jeugdaanbod.

  De grote festivallocatie in Amsterdam heeft, net als voorgaande jaren, weer een Medialab, dat op 19 oktober opent. Cinekid noemt het MediaLab hun digitale speeltuin en doe-tentoonstelling. Door middel van interactieve kunstinstallaties, games & apps en exclusieve workshops ingegaan op onze huidige digitale wereld. Hieronder een overzicht van de apps en games die dit jaar op het Medialab staan (in alfabetische volgorde).

  Art Sqool

  Je bent Froshmin, een klein, rond figuurtje dat naar de kunstacademie gaat. Daar word je geholpen door kunstmatige intelligentie en word je een geweldige kunstenaar.

  Eat the Rich

  Eat The Rich is een grappige Black Friday simulator-game, waarbij je shoppers bestuurt om boodschappen, apparaten en ander spul van winkelschappen te graaien.

  Ethereal

  Kalmeer je zenuwen en stimuleer je hersenen met ETHEREAL. In deze kleurrijke game met kalmerende muziekjes ontvouwt zich een mysterieus verhaal terwijl je speelt.

  Minit

  In Minit duurt je dag maar zestig seconden. Reis rond, help ongewone mensen, versla je vijanden en los de ongelukkige vloek op. De game is ontwikkeld door onder andere Jan Willem Nijman en Kitty Calis.

  Nour

  In Nour zie je hoe mooi voedsel kan zijn. Je mag plezier maken en zelfs met je eten spelen zonder de rommel op te hoeven ruimen!

  QT

  QT is schattig, al zou je dat niet meteen zeggen. In je eentje verken je een donker huis. Gelukkig komen er gauw animatiefiguurtjes tevoorschijn.

  Static

  In deze simulatie maak je een wandeling langs audiopuzzels, die geïnspireerd is door modulaire synthesizers en de schrijver Haruki Murakami.

  Sticky Cats

  In Sticky Cats ben je een kleverige kat die wel vis lust. Ga het huis in, steel de vis en laat een complete chaos achter.

  Untitled Goose Game

  Het is een heerlijke ochtend in het dorp, maar jij bent een vreselijke gans.

  En verder

  Naast de games en apps is er op het Medialab meer te beleven. Kunstenaars Melanie Bonajo, Abner Preis en Studio Pointer maakten in opdracht van Cinekid nieuwe werken. In de video-installatie van Bonajo wordt ingegaan op aanraking en intimiteit anno nu. In de kleurrijke virtual reality-ervaring van Preis gaan kinderen op expeditie naar de geschiedenis van de media van onze tijd. Studio Pointer creëerde een nieuwe digitale wereld waarin gevonden dieren-GIFjes hun eigen gang gaan.

  Ook zijn er diverse workshops waar kinderen hun eigen augmented reality-brillen maken, op wereldreis kunnen via een green screen-reisbureau, eigen planeten bouwen en via codetaal contact zoeken met buitenaardse wezens. In de masterclasses leren ze van TikTokkers, YouTubers, (stem)acteurs, regisseurs en nog veel meer mediaprofessionals hoe het er achter de schermen aan toegaat.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img